FlixMobility își restructurează conducerea

FlixMobility își stabilește cursul pentru viitor prin schimbarea formei sale juridice din GmbH în SE și prin restructurarea conducerii, la mai mult de zece ani de la înființare. În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe din România din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Noul consiliu executiv este alcătuit din co-fondatorii André Schwämmlein (CEO) și Daniel Krauss (CIO), precum și din Christoph Debus, care va fi noul director financiar al companiei, începând din luna martie.

André Schwämmlein va conduce unitățile de afaceri FlixBus și FlixTrain, funcțiile comerciale, precum și comunicarea, relațiile guvernamentale și proiectele de sustenabilitate. În calitate de CIO, Daniel Krauss va fi responsabil pentru domeniile Tehnologie și People Management.

Christoph Debus, care va prelua funcția de director financiar (CFO), va fi responsabil pentru toate funcțiile financiare și juridice ale companiei. Christoph Debus este expert în industria mobilității și a ocupat numeroase poziții executive interdisciplinare pe piața de capital, care depășesc rolul clasic de CFO. Anterior, a fost CEO al Thomas Cook Group Airlines și, cel mai recent, CFO la Condor, unde a repoziționat cu succes compania. El îi succede lui Christian Rummel, care a părăsit FlixMobility.

„Cu Christoph Debus am reușit să câștigăm un expert remarcabil în industria mobilității și suntem foarte încântați să lucrăm cu el în viitor”, spune André Schwämmlein.

„După ani de experiență în cadrul companiilor tradiționale de aviație, mă bucur că voi putea să mă concentrez nu doar pe transportul rutier și feroviar, ci și să contribui la modelarea viitorului unei companii atât de vizionare, sustenabile și emergente precum FlixMobility”, adaugă Christoph Debus.

Un nou consiliu executiv și un nou director financiar

Jochen Engert, care a fondat compania împreună cu André Schwämmlein și Daniel Krauss și a condus-o în calitate de co-CEO, va trece în Consiliul de Supraveghere începând cu 1 aprilie, pe măsură ce FlixMobility finalizează schimbarea formei juridice din GmbH în SE. Președintele Consiliului de Supraveghere este Achim Berg. 

„Sunt foarte mândru să știu că societatea este încă foarte bine poziționată și pe o cale orientată spre viitor la mai bine de zece ani de la înființare ei și în ciuda pandemiei. Noua structură va ajuta FlixMobility să definească viitorului mobilității”, a declarat Jochen Engert. „Pe viitor, aș dori să contribui cu experiența mea de co-fondator și CEO prin intermediul Consiliului de Supraveghere și să mă asigur că Flix rămâne fidelă originilor sale și că vom continua să luăm deciziile strategice corecte.”

Digitalizarea călătoriei cu autocarul și experiența locală – o formulă de succes la nivel global

Modelul de afaceri FlixBus se bazează pe o colaborare unică la nivel internațional cu companiile locale de transport. Astfel, FlixBus a dezvoltat cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa și a devenit al doilea cel mai mare jucător de pe piața din SUA. Recent, compania tech de servicii de mobilitate a anunțat începerea serviciilor în Brazilia și achiziționarea legendarei companii americane de transport Greyhound, în urma unei runde de investiții de finanțare de peste $650 milioane.

Despre FlixMobiliy

FlixMobility este un pionier în sectorul transportului public, oferind alternative sustenabile pentru călătorii convenabile și accesibile prin intermediul brandurilor FlixBus și FlixTrain. Datorită unui model de afaceri unic și unei tehnologii inovatoare, FlixMobility a creat rapid cea mai mare rețea de autobuze pe distanțe lungi din Europa și  s-a extins rapid la nivel global, inclusiv în Statele Unite și în Brazilia. În calitate de deschizător de drumuri pentru serivcii de mobilitate sustenabile, FlixMobility a operat primele trenuri ecologice pe distanțe lungi în 2018, a inițiat un proiect-pilot pentru autobuze pe distanțe lungi complet electrice în 2018 și a lansat primele autobuze pe distanțe lungi alimentate cu biogaz din UE, în 2021. În timp ce FlixMobility se ocupă de dezvoltarea tehnologică, planificarea rețelei, controlul operațiunilor, marketing și vânzări, managementul calității și extinderea continuă a produselor, partenerii de transport sunt responsabili de operare zilnică a rutelor. Combinația unică de start-up tehnologic, platformă de comerț electronic și companie clasică de transport a poziționat FlixMobility ca lider la nivel internațional, schimbând permanent peisajul global al mobilității. Noul consiliu de supraveghere FlixMobility, format din 8 membri, este alcătuit din foști membri ai consiliului consultativ. Președintele consiliului de supraveghere este Achim Berg, președinte Bitkom și partener operațional la General Atlantic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.