FM Logistic intră pe piața din Vietnam

Conform planului său strategic “Ambition 2022”, susţinerea strategiei de expansiune a clienților prin extinderea zonei de acoperire geografică este una dintre prioritățile FM Logistic. În anul 2004 compania a intrat pe piaţa din Asia – în China, în 2016 în India, iar în 2017 FM își urmează strategia de investiții pe termen lung în țările emergente şi se stabileşte într-o a treia țară asiatică, în Vietnam pentru a-şi acompania clientul istoric Auchan.

Extinderea zonei de acoperire geografică pentru a susţine strategia de expansiune a grupului Auchan.

Pentru a susţine strategia de creștere ambiţioasă a clientului său în Vietnam, FM Logistic a deschis primul depozit din Bac Ninh, (la 20 km de Hanoi), o platformă de 5,000 m² cu trei zone de temperatură. Acest depozit va deservi toate magazinele Auchan din jumătatea de nord a țării (hipermarketuri, supermarketuri şi magazine de proximitate).

În paralel, echipa locală FM pregătește pentru anul următor deschiderea unui nou depozit în Vietnam, în orașul Ho Chi Minh.

“Ne dorim un sistem logistic modern, o aprovizionare cât mai rapidă a magazinelor prin intermediul unor servicii logistice cu temperatură controlată şi un nivel ridicat de calitate.” a declarat Christian Autié, Efficiency Director Auchan Retail în Vietnam.

Un plan de dezvoltare pe termen lung în Vietnam

“Conform strategiei companiei, FM Logistic își propune să aducă valoare adăugată prin soluţiile logistice oferite clienţilor în Vietnam și astfel să devină un nume de referință pe piața locală, până în 2020.” a declarat Stéphane Descarpentries, Director Operaţional, FM Logistic Asia.

Piața vietnameză, cu peste 90 de milioane de locuitori, are un imens potențial de creștere, având una dintre cele mai puternice rate de creștere economică din Asia de sud-est. Urbanizarea accelerată, creșterea consumului, dezvoltarea sectoarelor retail şi e-commerce vor contribui la dezvoltarea logisticii în ţară.  

Aceasta a fost şi o foarte bună oportunitate pentru FM Logistic de a continua să investească pe termen lung în țările emergente, să pună bazele “standardului FM“ pe o nouă piaţă şi să-și consolideze poziția în Asia de sud-est prin excelenţă operaţională.

Construcţia primei platforme standard FM este planificată pentru anul 2019, în Hanoi, cu o suprafață de depozitare de până la 50,000 m².

Despre FM Logistic

1967-2017: Pe parcursul a 50 de ani, FM Logistic, o afacere de familie înfiinţată în anul 1967 în regiunea Lorraine din Franţa, a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători logistici internaţionali care oferă soluţii logistice pentru optimizarea operaţiunilor din cadrul lanţului global de aprovizionare, de la depozitare şi distribuţie până la co-packing şi Supply Chain Management.

FM Logistic operează în 6 sectoare principale- alimentar, retail, industria  bunurilor de uz casnic şi îngrijire personală, cosmetic/ produse de lux, farmaceutic, produse industriale şi electronice, este prezentă pe 3 continente, în 5 regiuni (Europa de Vest, Europa Centrală, Europa de Est, Asia şi America Latină), are 23,300 angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 1 miliard euro realizată în proporţie de 63% în afara Franţei, dovadă că aspectul internaţional al companiei este mai mult decât o realitate, este un avantaj major.

Planul de dezvoltare FM Logistic se bazează pe lângă expansiunea geografică şi pe inovaţie, aceasta realizându-se în conformitate cu normele pentru protejarea mediului. FM Logistic este pionier în crearea unor soluţii logistice inovatoare (AGV, drone, roboţi), fiind una dintre companiile care au implementat “pooling-ul” o soluţie inovatoare de consolidare a mărfurilor de acelaşi profil şi ale cărei rezultate au fost recunoscute, aducând numeroase premii de-a lungul anilor (premiată la SITL- târgul internaţional de servicii de logistică şi transport) sau crearea Collaborative Routing Centres (CRC®) în 2015.

Având în vedere tendinţele de consum, FM Logistic a dezvoltat CityLogin – o soluţie ecologică de distribuţie în interiorul oraşelor în conformitate cu solicitările de sustenabilitate la nivel European, implementată iniţial în Roma, apoi în Madrid şi Paris, şi în curând Milano, Varşovia şi Moscova.

Pentru mai multe informaţii: www.fmlogistic.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.