FNFAR merge la CEDO cu OMT 733/2013

Federația Națională a Formatorilor Auto din România (FNFAR) admite că instanța a decis definitiv repunerea în aplicare a OMT nr. 733/2013, dar susține că nu a epuizat toate căile de atac, astfel că va ataca la CEDO decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

“Precizăm că o hotărâre judecătorească trebuie respectată, chiar dacă nu suntem de acord cu ea, dar o considerăm nedreaptă, iar asta nu ne împiedică să luptăm prin toate mijloacele legale împotriva ei și suntem convinși că la CEDO vom obține dreptate, deoarece, repetăm, la toate Curțile de Apel din întreaga țară, unde am obținut soluții favorabile de suspendare a OMT 733/2013. Informăm opinia publică faptul că nu s-au epuizat toate căile de atac, așa cum afirmă reprezentanții COTAR”, se arată în comunicatul remis redacției.

Reprezentanții FNFAR sunt nemulțumiți că, în comunicatul remis în 26 iulie, CVOTAR le atrăgea atenţia instructorilor auto autorizați că “protestează împotriva unui act normativ şi a unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile”, amintindu-le că “legile sunt făcute pentru a fi aplicate”.

COTAR a precizat, totodată, că “legislaţia unei ţări nu poate fi încălcată sau schimbată, după bunul plac al fiecărei categorii profesionale sau grup de interese, iar o Hotărâre Judecătorească definitivă se aplică, fără presiuni de stradă şi anarhie. După trei ani şi jumătate de procese,  peste 350 acțiuni in instanța şi epuizarea tuturor căilor de atac, judecătorii au luat o decizie care trebuie să fie respectată: OMT nr. 733/2013 se va aplica”.

Comunicatul integral al COTAR poate fi citit AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.