Declaratii de dragoste cu concursul Primariei

Edilii de sector au grija si de sufletul contribuabililor, astfel ca le organizeaza, de fiecare data cand prind cate un prilej “oficial” – cum e Dragobetele, de Martisor sau de 8 Martie -, petreceri in ton. Este drept ca de aceste sarbatori beneficiaza mai mult doamnele, dar ele merita cu prisosinta gestul.

Neculai Ontanu le-a organizat membrilor Clubului Inteleptilor din Sectorul 2 un concurs de declaratii de dragoste special de Dragobete, pentru a dovedi ca iubirea nu are varsta. “Sarbatoarea traditionala romaneasca, Dragobetele, este un bun prilej pentru locuitorii Sectorului 2, ajunsi la varsta amintirilor, sa traiasca sau sa retraiasca fiorul unei fierbinti declaratii de dragoste spuse, poate, acum 30 de ani sau doar in urma cu cateva zile. Totodata, ineditul concurs le da posibilitate celor prezenti sa citeasca in fata celorlalti propriile declaratii de dragoste adresate persoanei iubite sau declaratiile primite de-a lungul timpului. Cea mai frumoasa declaratie de dragoste va fi rasplatita pe masura, cu un premiu valoros, dar am pregatit numeroase surprize pentru cei mai putin talentati in a-si declara iubirea”, ne-a spus primarul Ontanu.

Atmosfera din Clubul Inteleptilor a fost reintregita de muzica si dansuri, in timp ce doamnele s-au pregatit cu o intrecere in a servi prajiturele de casa pregatite chiar de ele pentru eveniment. Clubul Inteleptilor a fost inaugurat in 2005, pentru a da posibilitatea medicilor, artistilor, juristilor, profesorilor pensionari si veteranilor de razboi sa se poata intalni si petrece impreuna clipe placute. Prin acest proiect, Primaria Sectorului 2 vrea sa se implice in recunoasterea si valorizarea intelepciunii seniorilor. Pana acum, s-au inregistrat 400 de membri, cu un flux zilnic de aproximativ 20 persoane. Trebuie precizat ca actori de marca fac parte din club, motiv pentru care invitatiile la teatru sunt frecvente in randul seniorilor.

Spectacol in Parcul Crangasi

Primarul Cristian Poteras nu s-a lasat mai prejos si i-a invitat in Parcul Crangasi pe toti cei ce au vrut sa sarbatoreasca Dragobetele, ziua iubirii la romani. Concursul “Logodna primaverii” a fost o provocare lansata cuplurilor nu numai sa-si declare public dragostea, ci sa-si demonstreze ca isi cunosc bine partenerul. Perechea castigatoare a obtinut drept premiu o excursie de un weekend la Sinaia. Toti indragostitii au primit insa “Diploma de logodna de Dragobete” si s-au distrat la concertul pregatit pentru ei de Centrul Cultural European al Sectorului 6. “Daca, prin locurile in care traditia mai este pastrata, baietii fac pentru fete leagane atarnate de crengile copacilor, se ciupesc, se saruta si fac legaminte de dragoste, noi i-am invitat pe indragostiti la o petrecere in Parcul Crangasi”, ne-a declarat edilul.

Juraminte reinnoite pe scena

In Sectorul 4, primarul Cristian Popescu – Piedone a invitat la teatru cuplurile cu peste 50 de ani de casnicie, pentru a-si reinnoi juramintele. Marea surpriza a fost ca insusi Dragobetele a poposit pe scena Centrului Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” pentru a celebra sarbatoarea dragostei impreuna cu 25 de cupluri longevive. Acum, nu mai e niciun secret ca edilul s-a deghizat in mesagerul iubirii. In acelasi registru, si spectacolul de teatru “Silvia”, pe care actorii Andreea Sofron, Lucian Ghimisi, Luminita Erga, Mihai Marinescu si Ela Mocanu l-au pus in scena, a adus in atentia spectatorilor o poveste de dragoste. “Am organizat pana in prezent opt astfel de actiuni, de sarbatorire a cuplurilor ce au gasit calea pentru a trai in armonie mai mult de jumatate de veac. Privindu-i, am realizat ca dragostea este cel mai frumos dar pe care viata ni-l poate oferi. Am un deosebit respect pentru acesti oameni care, desi, poate, nu au trait 50 de ani de lapte si miere, au stiut sa reziste si sa depaseasca impreuna clipele grele. Noi putem invata despre dragoste din modul in care se privesc sau se tin de mana”, ne-a declarat primarul Sectorului 4.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.