Investigaţii în SUA la alte mărci după Volkswagen: BMW, Chrysler, General Motors, Mercedes-Benz

Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA extinde investigaţia pe tema noxele maşinilor diesel ale Volkswagen (VW) la cel puţin 28 de modele fabricate de BMW, Chrysler, General Motors, Range Rover şi Mercedes-Benz, pentru a vedea dacă au folosit sisteme similare de trişare la testele de poluare, se arată într-un document obţinut de Financial Times.

Autorităţile americane vor testa mai întâi un vehicul uzat din fiecare model iar dacă vor exista suspiciuni, vor extinde investigaţia,  a declarat un oficial al instituţiei apropiat situaţiei.

Agenţia de Mediu va supune testelor maşini ale unor companii de închirieri sau le va împrumuta de la proprietari selectaţi din baza de date a vehiculelor înmatriculate.

Pentru a-i convinge pe proprietari să îşi cedeze temporar maşinile,  instituţia le va oferi în schimb în folosinţă alte vehicule, precum şi servicii gratuite de spălătorie sau de schimbare a uleiului.

Oficialul agenţiei a precizat că instituţia nu a solicitat colaborarea producătorilor pentru extinderea verificărilor.

Agenţia va include în campanie majoritatea modelelor diesel aflate în circulaţie în Statele Unite, inclusiv BMW X3, Chrysler Grand Cherokee, GM Chevrolet Colorado, Range Rover TDV6 şi Mercedes-Benz E250 BlueTec.

Producătorii auto, cu excepţia VW, au evitat să comenteze despre testele de poluare şi deocamdată nu au apărut dovezi că şi alte companii au înşelat sistemul de testare a noxelor.

Într-o scrisoare adresată producătorilor auto săptămâna trecută, Agenţia de Mediu a anunţat că va intensifica controalele privind emisiile poluante ale tuturor vehiculelor. (M.S.)

Foto Arhivă: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.