„Până în 2024 se va construi autostrada care leagă Mátészalka de Satu Mare”

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior din Ungaria, Szijjártó Péter, a anunțat, în 18 februarie, că „până în 2024 se va construi autostrada care leagă Mátészalka de Satu Mare”.

Oficialul maghiar s-a întâlnit, la București, cu ministrul român al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă. După dicuții, Szijjártó Péter a postat următorul mesaj pe Facebook:

„Pentru noi, noul coleg conduce probabil cel mai importan minister român, întrucât pentru succesul comun al celor două state, este esențial să construim drumuri și căi ferate care ne unesc. Avem o veste bună: până în 2024 se va construi autostrada care leagă Mátészalka de Satu Mare și vom transforma în două linii calea ferată Budapesta – Békéscsaba-Lőkösháza, care va face posibilă deplasarea mai rapidă între aceste puncte.”

Ministerul Transporturilor transmite că, la întrevedere, au participat și László MOSÓCZI, ministru de stat pentru domeniul transporturilor din cadrul Ministerului Inovării și Tehnologiei, precum și Botond ZÁKONYI, Ambasadorul Ungariei la București.

„În cadrul convorbirilor, oficialii au reliefat foarte buna colaborare între România și Ungaria în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport, inclusiv în perioada caracterizată de pandemia de Covid 19. Totodată, oficialii guvernamentali au abordat teme de interes comun legate de colaborarea bilaterală în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport, cu accent deosebit pe proiectele de investiții în infrastructură rutieră și feroviară, transportul rutier, reducerea timpilor de așteptare la frontieră pentru transportul feroviar, dar și transportul pe Dunăre. De asemenea, a fost trecută în revistă și cea de a VIII-a sesiune a Comisiei Mixte Guvernamentale de Cooperare Economică România-Ungaria, care este preconizată să se desfășoare în prima parte a lunii aprilie 2021, la Budapesta”, se arată în comunicatul transmis redacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.