Fonduri europene pentru Centura Caracal – faza II

Centura Caracal primește din nou fonduri europene, după ce banii alocați în exercițiul financiar 2007 – 2013 nu au fost cheltuiți.

Iată precizările CNAIR:

“Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Interimar pentru Transport și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul POIM  2014-2020, au încheiat în data de 23 august Contractul de Finanțare nr. 113 pentru proiectul ”Construirea Variantei de Ocolire Caracal – Faza II”.

Obiectivul contractului îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM, pe durata stabilită și în conformitate cu obligațiile asumate prin prezentul Contract de Finanțare, inclusiv Anexele care fac parte integrantă din acesta.

Valoarea contractului este de 34.360.511,52 lei (fără TVA), iar finanțarea este de 75% din Fondul European de Dezvoltare Regională – din valoarea totală eligibilă aprobată – 21.536.533,84 lei, iar restul de 25%, de la Guvernul Romaniei.

Perioada de implementare a proiectului este de 72 luni, respectiv între 01.01.2014 și 20.12.2019 la care se adaugă, după este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Prin finalizarea Fazei 2 a proiectului de ”Constructia Variantei de Ocolire Caracal-Faza II” se vor indeplini toți indicatorii asumați, atât prin Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013, cât și prin programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructura Mare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.