Ford a inceput productia celui mai mic motor al sau

 

Ford a inceput sa produca in serie la uzina din Koln cel mai mai mic motor al sau pe benzina, EcoBoost de 1 litru, propulsor care va fi fabricat si la Craiova din prima parte a anului viitor, a anuntat miercuri compania. Motorul va echipa in prima faza versiunea europeana a modelului Ford Focus, urmat la scurt timp de B-Max si C-Max.

Propulsorul va fi fabricat si la uzina Ford de la Craiova incepand cu prima parte a anului viitor, productia anuala urmand sa ajunga la 350.000 de unitati in urmatorii ani. “Motorul proiectat in Europa va fi fabricat, de asemenea, la Craiova, Romania, incepand cu prima parte a anului 2012, ridicand capacitatea totala de productie in Europa la un nivel potential de 700.000 unitati pe an in urmatorii ani, cu o productie anuala globala anticipata de pana la 1,3 milioane motoare”, se arata intr-un comunicat Ford.

EcoBoost de 1 litru este cel mai mic propulsor Ford pe benzina. \”Blocul motor al unitatii EcoBoost, desi de dimensiuni reduse, furnizeaza pana la 125 cai putere si o valoare maxima a cuplului de 170Nm, ceea ce ii confera cel mai ridicat nivel de putere intalnit pana in prezent la un motor de serie Ford\”, se mai arata in comunicat.

Primul model echipat cu noul motor, Ford Focus, va avea un consum de carburant de 5 litri la suta de kilometri si emisii de dioxid de carbon de 109 grame pe kilometri, in versiunea cea mai puternica de motorizare, de 125 cai putere.

Ford Craiova va importa din Germania sisteme turbo pentru motoarele pe care le va produce la Craiova. Dupa ce va debuta mai intai pe Focus si C-Max, noul motor cu trei cilindri va intra si in echiparea modelului B-Max, cel pe care Ford il va produce exclusiv in Romania. Propulsorul EcoBoost va fi disponibil ulterior pe mai multe masini ale marcii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.