Ford Romania va deveni centru de export pentru Europa

Ford Romania va deveni centru de export pentru Europa, iar in 2018 – posibil chiar in 2016 -, piata auto locala va ajunge la 500.000 de unitati vandute anual, a declarat, marti, Paul Flanagan, managing director al Companiei Nationale de Vanzari a Ford Romania.

Odata cu infiintarea companiei de vanzari, reteaua de dealeri se va extinde cu patru parteneri si cu noi reprezentante in Botosani, Slobozia, Giurgiu, Zalau, Vaslui si Calarasi.

Flanagan a precizat ca Ford a primit solicitari si din partea unor parteneri externi in vederea deschiderii unor dealership-uri in Romania, insa pentru moment compania nu intentioneaza sa isi extinda mai mult reteaua de dealeri. \”Nu vrem sa dublam numarul de dealeri peste noapte, pentru ca acest lucru nu ar fi realist pentru piata\”, a precizat reprezentantul companiei Ford Romania, mentionand ca Romania ofera dealerilor facilitati mai bune decat media europeana.

Totodata, reprezentantul companiei americane in Romania a spus ca dealerii locali au un sistem de raportare a datelor statistice deficitar, facand comparatie cu partenerii britanici, care ofera analize raportate chiar la ora.

Potrivit lui Flanagan, la inceputul lunii aprilie a fost deschis biroul care va pune baza Companiei Nationale de Vanzari a Ford Romania si ca a trecut deja la recrutarea personalului care va lucra in aceasta societate.

Ford Romania va deschide la 1 august Compania Nationala de Vanzari care va prelua activitatea importatorului marcii, Romcar. Vanzarile totale de vehicule au scazut anul trecut cu 54%, la 147.962 unitati, dintre care 130.193 au fost autoturisme.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.