FORT cere control ANPC la carburanti

 

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) cere Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului sa dispuna controale drastice in statiile peco ale furnizorilor de carburanti, pentru ca operatorii de transport si service-urile se plang tot mai des ca benzina si motorina sunt de calitate proasta si afecteaza componentele mecanice ale masinilor.

 

“Din ce in ce mai multe sesizari venite de la operatorii de transport, dar si de la service-urile auto fac referire la distrugerea componentelor mecanice avand drept cauza carburantii de cea mai proasta calitate. Sesizarile vizeaza urmatoarele probleme: apa din carburant, cifra octanica, consumul mai mare si probleme cu sondele lambda, injectoarele, filtrele si rezervoarele pline de mizerie. Toate acestea duc la costuri suplimentare suportate de utilizatorii autovehiculelor, in conditiile in care pretul carburantilor este similar cu cel din tarile Uniunii Europene si calitatea trebuie sa fie aceeasi”, reclama Augustin Hagiu, presedinte FORT.

Liderul transportatorilor asteapta ca reprezentantii ANPC sa se sesizeze in urma adresei oficiale pe care le-a transmis-o si “sa efectueze urgent verificari in ceea ce priveste conformitatea si calitatea carburantilor vanduti in statiile peco”.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.