FORT cere lamuriri de la Garda Financiara

Asociatia Transportatorilor Rutieri in Constructii si Federatia Operatorilor Romani de Transport au solicitat, prin adrese oficale, Garzii Financiare si ANRM verificarea concordantei dintre cantitatile de material (balast, nisip, pietris etc) receptionate si cele puse in opera de catre antreprenorii generali ai urmatoarelor lucrari de infrastructura rutiera: autostrada Bucuresti-Ploiesti, reabilitarea caii ferate Bucuresti-Fundulea-Lehliu, autostrada Bechtel, reabilitarea caii ferate Campina-Comarnic, extinderea la profil de autostrada a centurii Ploiesti Vest.

Alte solicitari se refera la verificarea documentelor de provenienta a materialelor receptionate de catre antreprenori si verificarea platii redeventei pentru aceste materiale, precum si la verificarea concordantei dintre cantitatile de materiale livrate catre antreprenori si cantitatile declarate ca fiind exploatate si expediate de catre furnizori, pentru aceleasi lucrari de infrastructura rutiera si feroviara.

\”Din informatiile FORT si ATRC, rezulta in mod cert ca antreprenorii lucrarilor de infrastructura incurajeaza evaziunea fiscala, pe bani publici, afectand in acelasi timp si firmele subcontractate, fata de care uita sa-si plateasca datoriile, cu anii. Tot din cauza acestor antreprenori, transportatorii sunt obligati sa depaseasca greutatile maxime admise, efectuand curse cu depasiri de peste 20 tone fata de maximul admis, fapt ce duce la distrugerea drumurilor si a pietei concurentiale\”, se arata intr-un comunicat FORT.

Potrivit comunicatului, aceste practici au reusit ca, in ultimii doi ani, sa ingenuncheze toate afacerile serioase, care aduceau bani la Bugetul de Stat. In urma cu doua saptamani, FORT sesiza guvernul cu privire la profiturile uriase ale antreprenorilor lucrarilor publice, efectuate pe banii statului. Federatia a solicitat celor doua autoritati ca intregul demers, precum si rezultatele lui, sa fie facute publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.