FORT reclamă “primele efecte ale abuzurilor ADI Buzău – Mărăcineni”

  Transportatorii judeteni de pasageri din Buzău, afiliati la Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), au decis sa predea in data de 14.12.2018, ora 10.00, la Consiliul Judetean, licentele de traseu valabile pana in decembrie 2019.

  Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

  “Cauza principala a acestui demers o reprezinta faptul ca ADI Buzau – Maracineni incalca legislatia nationala si europeana in vigoare, atribuind direct catre operatorul intern parte din traseele atribuite operatorilor privati, prin licitatie publica, cu valabilitate pana in decembrie 2019.

  Din cauza acestor abuzuri, traseele din actualul Program de transport au fost injumatatite din punct de vedere operational, fiind imposibil de amortizat, astfel, investitiile facute de operatorii privati impinsi catre faliment.

  Presedintele FORT, Augustin Hagiu, urmeaza sa faca declaratii de presa în 14 decembrie incepand cu ora anuntata, in fata sediului CJ Buzau, incercand totodata sa discute cu Primarul orasului, sustinator puternic al expansiunii Transbuz Buzau si asta dupa ce, in urma cu doar o saptamana, a avut intalnirii atat la nivelul Consiliului Judetean cat si cu reprezentantii ADI.

  Trebuie mentionat faptul ca avizul Consiliului Judetean este doar consultativ, raportat nerespectarii de catre ADI a actualului program de transport judetean, insa CJ Buzau este autoritatea competenta la nivel local pentru gestionarea acestuia.

  Daca licentele de traseu vor fi predate, iar pasagerii traseelor judetene neacoperite de ADI vor ramane fara transport pana la organizarea unei noi atribuiri, in baza legislatiei nationale si a Regulamentului CE 1370/2007′.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.