FORT sustine compensarea creantelor dintre stat si firmele private

FORT saluta initiativa Senatului si solicita tuturor patronatelor romanesti sa ceara aplicarea acestei masuri de catre Guvern, se arata intr-un comunicat remis la redactie. Federatia Operatorilor Romani de Transport a solicitat Guvernului, inca din luna iunie 2009, compensarea datoriilor pe care operatorii de transport persoane le inregistreaza fata de bugetul de stat, cu datoriile pe care statul le inregistreaza fata de operatorii de transport, aferente deconturilor pentru transportul categoriilor defavorizate.

\”Raspunsul de atunci al Ministerului de Finante a fost unul favorabil, insa, la reluarea discutiilor, anul acesta, MF si-a schimbat radical opinia. Se pare ca actual Guvern nu doreste ca agentii economici sa respire “aer curat”, ci sa ramana in continuare blocati in datorii si penalitati catre bugetul de stat, constituite tot din proasta gestionare a bugetului statului. Daca, insa, nu vor compensare, trebuie sa se scotoceasca prin buzunare si sa isi plateasca urgent datoriile fata de toti cei ce au prestat servicii, fortati prin impuneri legislative si asteapta inca de anul trecut sa fie platiti\”, se precizeaza in comunicat.

Conform FORT, respingerea de catre Guvern a acestei masuri ne arata clar ca intentia este de a distruge afacerile romanesti si nicidecum de a le sustine pe timp de criza.

\”Nimic coerent nu se face pentru stabilitatea si salvarea afacerilor, iar transportatorii vor penaliza acest lucru, cel mai probabil, pe data de 22 aprilie a.c.\”, se concluzioneaza in comunicat.

Meda BORCESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.