Forumul din 2018 privind Transportul Sustenabil

Scania a găzduit în data de 22 mai la Stockholm, Suedia, Forumul 2018 privind Transportul Sustenabil, eveniment ce i-a adus laolaltă pe unii dintre cei mai influenţi lideri de opinie şi persoane cu putere de decizie. Fostul Vicepreşedinte al SUA, Al Gore, fostul secretar al Convenţiei Cadru ONU pentru Schimbarea Climatică, Christiana Figueres, au fost printre cei mai de seamă vorbitori.

Profesorul Johan Rockström, unul dintre cercetătorii de top ai lumii în chestiunile privind sustenabilitatea, a condus forumul. Acesta, alături de vorbitori şi membrii ai guvernelor, organizaţiilor internaţionale, industriei, societăţii civile şi academice, au stimulat discuţii pentru a defini o direcţie clară a transportului sustenabil.

Sectorul de transport este responsabil pentru o cotă semnificativă din emisiile de gaze de seră la nivel global. Odată cu urbanizarea şi dezvoltarea socială şi economică, nevoia de a transporta oamenii şi mărfurile a crescut. Este evident că progresul din domeniul industriei de transporturi va contribui la atingerea multora dintre obiectivele dezvoltării sustenabile.

“Noi, la Scania, am ales. Am luat decizia de a fi un lider activ în trecerea către sustenabilitate în sectorul nostru. Totuşi, doar prin colaborare continuă, putem atinge schimbarea cu adevărat. Iată de ce invităm liderii şi persoanele cu putere de decizie la Forumul de Transport Sustenabil; pentru a fi împreună şi a discuta modalitatea prin care putem unifica, simplifica şi, mai important, grăbi ritmul schimbării”, spune  Henrik Henriksson, Preşedinte Director General al Scania.

La forum, s-a discutat despre ceea ce trebuie făcut pentru a avea un transport comercial fără combustibili fosili până cel târziu în anul 2050, aceasta fiind viteza necesară a schimbării. Oportunităţile pentru schimbare care sunt deja disponibile aici şi acum au fost de asemenea un subiect al discuţiilor.

“Ne angajăm şi suntem convinşi că putem realiza un sistem de transport fără combustibili fosili la nivel global până în anul 2050, pentru a îndeplini obiectivul aprobat la Paris. Pentru a face ca această trecere să aibă loc, trebuie să ne străduim în permanenţă, atât noi, cât şi clienţii noştri, clienţii clienţilor noştri, decidenţii politici şi lumea academică. Scania doreşte să fie parte a soluţiei şi poate contribui în mod substanţial la atingerea acestui obiectiv,” spune Henriksson.

În 2016, Scania a găzduit primul Forum privind Transportul Sustenabil pentru a sublinia angajamentul acesteia privind trecerea către sistemul de transport fără combustibili fosili.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.