Franța: Autocolante pentru unghiurile moarte, din 2021

În Franța, a fost aprobat, în noiembrie, un Decret care impune, de la 1 ianuarie 2021, echiparea camioanelor de pe șosele cu semne care să indice unghiurile moarte ale vehiculului.

Decretul vizează în special vehiculele care operează în mediu urban, fiind exceptate vehiculele agricole și forestiere, cele de deszăpezire și vehiculele de intervenție ale departamentelor care administrează infrastructura rutieră, care nu sunt destinate utilizării în zonele urbane dense.

Astfel vehiculele de peste 3,5 tone (inclusiv remorci) vor trebui să prevăzute cu 3 autocolante. Pe camioane și capete tractor, acestea trebuie amplasate în partea din dreapta spate (la o înălțime cuprinsă între 0,9 și 1,5 m de sol) și pe fiecare laterală față (între 0,9 și 1,5 m de sol). Pe remorci și semiremorci, autocolantele trebuie situate la o înălțime cuprinsă între 0,9 și 1,5 m în partea din spate dreaptă, precum și pe fiecare parte. Pentru remorci, semnalizarea laterală trebuie fixată în primul metru al caroseriei frontale la o înălțime cuprinsă între 0,9 și 1,5 m. Pentru remorci, semnalizarea trebuie să fie amplasată în primul metru din spatele cuplei, la o înălțime cuprinsă între 0,9 și 1,5 m. 

În ianuarie 2021, va fi publicat un document de punere în aplicare, care va preciza modalitățile de amplasare și va indica modelul de autocolant care trebuie aplicat. Pentru o perioadă tranzitorie de 12 luni, vor fi acceptate și autocolante neconforme modelului impus. 

Nerespectarea acestei obligații va duce la o amendă de clasa a patra.

Documentele emise de către autoritățile franceze pot fi consultate la adresa:

https://www.securite-routiere.gouv.fr/reglementation-liee-la-route/reglementation-de-la-visibilite

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.