Franța: Șoferii de camioane, scutiți de permisul de sănătate în restaurante

Conducătorii auto profesioniști sunt scutiți de obligația de a prezenta permisul de sănătate, în Franța, pentru a intra în restaurantele aflate în apropierea rețelei de drumuri, care sunt în mod tradițional vizitate de aceștia. Autoritățile au luat această decizie la solicitarea sindicatelor rutiere, care au atras atenția asupra faptului că șoferii nu trebuie priviți ca simpli clienți, în condițiile în care, în cele mai multe cazuri, nu pot mânca acasă.

Autoritățile franceze au emis, în acest sens, Decretul nr. 2021-699.

Lista unităților de alimentație publică vizate este întocmită pentru fiecare regiune în parte,  iar accesul fără „permis medical” se aplică numai șoferilor profesioniști din transportul rutier.

O hartă a tuturor restaurantelor care se supun acestei reguli poate fi vizualizată accesând următorul link: https://www.bison-fute.gouv.fr/restaurants-accessibles-sans-pass.html

Ceilalți clienți trebuie să prezinte un permis de sănătate, la intrarea în baruri și restaurante, potrivit legii adoptate de Parlamentul Franței și intrate în vigoare începând din 9 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.