Franța vrea să interzică șoferilor să semnaleze prezența poliției

Autoritățile din Franța vor să îi împiedice pe șoferi să folosească aplicațiile GPS de navigație utilizate pentru a împărtăși informații cu ceilalți participanți la trafic în ceea ce privește localizarea echipajelor de poliție aflate în control pe șosea, conform TISPOL.

Aplicațiile de navigație GPS bazate pe informații comunitare, cum ar fi Waze sau Coyote, au intrat în atenția autorităților franceze, deoarece șoferii le utilizează pentru a comunica informații despre punctele de control ale poliției de pe șosele.

Poliția franceză declară că acest lucru afectează operațiunile anti-teroriste, testele de conducere sub influența alcoolului sau a drogurilor, precum și investigațiile criminalistice.

Ca rezultat, a fost trasat un proiect de lege, care va fi prezentat în curând Guvernului Francez și care, dacă va fi adoptat, va opri dezvăluirea în Waze a locației echipajelor de poliție în control.

„Principiul presupune ca un criminal care a răpit o persoană, a comis un act terorist sau a condus beat să nu mai fie capabil să scape de controlul poliției pentru că un alt șofer a raportat prezența echipajului prin intermediul unei aplicații GPS”, a declarat Emmanuel Barbe, delegat inter-ministerial francez pentru siguranță rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.