Fuziune ecovium-Mantis, pentru soluții integrate de tip Supply Chain Execution

ecovium Group și Mantis își unesc forțele pentru a oferi soluții integrate de ultimă generație de tipul Supply Chain Execution (SCE) la nivel internațional, combinând platforme pentru TMS, livrari, procese vamale și WMS.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Compania specializată în soluții IT pentru industria Logistică, ecovium, unul dintre liderii în furnizarea de soluții software și hardware de tipul SCE (Supply Chain Execution) dedicate proceselor lanțului de aprovizionare și Mantis Group – situat în Atena, Grecia, un furnizor de top de soluții WMS, și-au anunțat fuziunea sub umbrela ecovium Group.

Fuziunea întră în vigoare imediat și susține obiectivul ecovium de a poziționa compania din Germania drept furnizor internațional de soluții logistice sustenabile. ecovium și Mantis își unesc forțele pentru a oferi soluții SCE integrate, mai ales pentru companiile care necesită prezență și suport la nivel global.

Tranzacția a fost susținută de către FSN Capital Partners, una dintre principalele companii nord-Europene de capital privat și consultanță pentru FSN Capital Funds. FSN Capital, având în gestiune active de 4 miliarde de Euro și birouri în Oslo, Stockholm, Copenhaga și Munich, este principalul investitor al ecovium.

„Logistica se dezvoltă din ce în ce mai mult la nivel global, cuprinzând tot mai multe companii. Clienții  noștri trebuie să îndeplinească diverse cerințe într-un mod cât mai rapid, deoarece procesele logistice nu cunosc granițe. Un singur furnizor IT nu mai este capabil să susțină toate procesele. De aceea ne-am poziționat ca un grup cu module logistice  interconectate. Prin portofoliul complementar și know-how-ul Mantis, putem oferi clienților noștri soluții internaționale de management al lanțului de aprovizionare“ – Jasmino Burkic, CEO ecovium Group

ecovium a luat naștere din cele 12 companii ale MHP Solution Group în 2021. Compania a fost înființată în 1999 în Neustadt am Rübenberge, Germania și de atunci a crescut pentru a deveni un furnizor de top de soluții logistice în Germania și regiunile vorbitoare de limba germană, cu 300 de angajați în 12 locații care deservesc peste 3.000 de clienți.

Cu 120 de angajați și birouri în 9 țări, precum și mulți parteneri acreditați, Mantis este prezentă în peste 30 de țări din Europa Centrală și de Est, Israel, SUA/Canada, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Asia-Pacific. Logistics Vision Suite (LVS) de la Mantis este o suită inovatoare de software pentru WMS/logistică care poate fi adaptată cu ușurință în companiile cu operațiuni și automatizări sofisticate de depozitare și distribuție. Peste 600 de companii, multe dintre ele multinaționale, reprezentând toate industriile majore (3PL, Retail, Distribuție și Producție) și canalele de vânzare (comerț electronic tradițional și multi-channel) se bazează pe soluțiile oferite de Mantis pentru a gestiona, optimiza și automatiza centrele lor de distribuție și de e-fulfilment.

Odată cu mișcarea strategică a companiei Mantis, care se alătură grupului ecovium, ambele companii fac un pas important în strategiile lor de creștere.

„Companiile caută suite software SCE cuprinzătoare și perfect integrate și soluții  la cheie cu o experiență dovedită pe verticalele lor și in regiunile geografice specifice. Urmând această tendință de piață, am căutat în mod activ să ne unim forțele cu furnizori de soluții și software de logistică de succes cu un portofoliu și o acoperire geografică complementare. În acest context, ecovium este o potrivire ideală pentru Mantis. Fuziunea va face din ecovium un furnizor global, susținut de firme de capital privat de top, cu un portofoliu de soluții SCE de 360 de grade. Cu această poziționare, ecovium va juca un rol cheie pe piețele internaționale” – Yiannis Panagiotopoulos, CEO Mantis

 Ca urmare a fuziunii, grupul ecovium va deveni un furnizor global de software și soluții, cu un total de peste 400 de angajați în 21 de locații din întreaga lume, deservind aproximativ 4.000 de clienți dintr-o gamă largă de industrii.

„Suntem foarte impresionați de Yiannis Panagiotopoulos și de echipa sa. Ei au făcut o treabă remarcabilă în stabilizarea Mantis ca furnizor de top WMS cu acoperire globală, iar expertiza lor extinsă completează perfect strategia noastră. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a le permite clienților noștri să lucreze în mod durabil, corect și economic la toate nivelurile de proces și pentru a stabili cursul pentru noi abordări în logistică”, conchide Jasmino Burkic.

Robin Mürer, partener la FSN Capital Partners, vede fuziunea ca pe o oportunitate de investiție extrem de atractivă:

„Piața de software pentru logistică crește rapid, alimentată de creșterea explozivă a comerțului electronic și de complexitatea tot mai mare a lanțurilor de aprovizionare. În plus, piața este încă foarte fragmentată și vedem o oportunitate clară de consolidare. Diligența noastră a arătat că Mantis este un lider recunoscut la nivel internațional pe piața WMS și este privit într-o manieră favorabilă de către clienții și partenerii săi. Prin urmare, credem că această fuziune va permite ecovium să devină un furnizor global al unui portofoliu cuprinzător de software de logistică, bine poziționat pentru o creștere ulterioară.”

Ecovium și FSN Capital au fost consiliate de GLNS, Alvarez & Marsal, Crosslake, Frank Partners, Telescope Advisory și Zepos & Yannopoulos. Mantis a fost consiliat de STIFEL, Grant Thornton și Kyriakides Georgopoulos.

Despre ecovium

Furnizorul de software și hardware ecovium a apărut din cele 12 companii ale MHP Solution Group în 2021. Compania a fost fondată în 1999 în Neustadt am Rübenberge, Germania, ca producător de software de logistică. Împărțit în cele cinci divizii: procese Vamale, procese pentru activități de Depozitare, Transport, Expeditii și divizia Hardware, ecovium are în prezent aproximativ 400 de angajați în 21 de locații din întreaga lume. Cu soluții software și hardware integrate, compania dezvoltă soluții durabile și economice pentru întreg lanțul valoric logistic. Pentru mai multe informații despre ecovium, vizitați: www.ecovium.com

Despre Mantis

Fondată în Atena, Grecia, în 1996, Mantis Group este un furnizor internațional de top de software WMS dedicat industriei de logistică. Cu 120 de angajați și birouri în 9 țări și mulți parteneri calificați, Mantis este prezent în peste 30 de țări din Europa Centrală-Est, Israel, SUA/Canada, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Asia-Pacific. Suita emblematică Logistics Vision (LVS) a lui Mantis

depășește cu mult managementul depozitului trecând la automatizare și optimizare. Designul său reprezintă un salt extraordinar în tehnologia WMS/logistică, oferind o adaptabilitate unică și o capacitate de actualizare remarcabilă, permițând clienților săi să răspundă rapid nevoilor lor în continuă evoluție, bucurându-se, în același timp, de un TCO scăzut imbatabil pe mai mulți ani. Peste 600 de clienți Mantis răspândiți pe mai multe piețe verticale, cum ar fi Produse de larg consum, Alimente+Băuturi, Fashion, Farmaceutice+H&B+Medical, Lanțuri de retail, comercianți ICT+Aparate+Electronice, Materiale de construcții și Bricolaj, Instrumente+Echipamente industriale, Tutun, Piese de schimb și accesorii, cărți+rechizite de birou, electrotehnice și cabluri etc. Pentru mai multe informații despre Mantis, vizitați: www.mantis.group

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.