Galați: 8 tramvaie de la Astra Vagoane Călători

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a semnat, în 19 martie, cu reprezentanții Astra Vagoane Călători, contractul pentru achiziționarea a opt tramvaie, din fonduri europene.

Valoarea contractului este de aproape 44,7 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 11 milioane de euro). 

Tramvaiele, model ”Autentic”, în lungime de 19 de metri și lăţime de 2,4 metri, vor fi livrate etapizat, câte două pe lună, începând din iunie 2021.

Capacitatea fiecăruia dintre aceste vehicule este de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune.

Cu un consum de energie scăzut, tramvaiele au podea joasă, cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru cei cu deficienţe de vedere.

Concepute cu sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise, dar şi cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazurilor, tramvaiele vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Primăria Municipiului Galaţi a obţinut finanţare europeană pentru achiziţionarea tramvaielor, în cadrul unui proiect de 53,6 milioane de lei, din care finanţarea  nerambursabilă alocată de MDRAP – AM POR este de 44,2 milioane de lei.

Municipalitatea din Galaţi a mai depus o cerere de finanţare europeană prin intermediul Ministerul Dezvoltării, pentru achiziţia a 10 tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.