Galati: Traversarea Dunarii cu bacul, sistata pentru masini

Navrom Bac, societatea care opereaza cursele de pasageri si marfa cu bacul, a oprit joi, la pranz, trecerea autovehiculelor, din cauza cresterii alarmante a cotelor apelor Dunarii, care au ajuns la Galati la un nivel de 658 de centimetri, peste cota istorica din 2006, iar daca debitul va continua sa creasca pe sectorul Braila-Galati, traversarea pasagerilor va fi si ea oprita.

Petrica Patilea Crangan, purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, a anuntat ca se mai efectueaza doar curse de pasageri, cu bacul mic, de pe malul de la Galati la I.C. Bratianu, in judetul Tulcea, la un interval de patru ore: 6.00; 10.00; 14.00; 18.00; 21.00, de la Galati, si, respectiv, orele 6.30; 10.30; 14.30; 18.30; 21.30, de la I.C. Bratianu. Navrom Bac dispune de 2 feriboturi de 300 de tone (58 autoturisme plus 300 pasageri) si unul de 25 de tone (11 autoturisme plus 160 pasageri).

In timp ce Dunarea are debite in crestere, pe raul Siret se creeaza efectul de remuu – apa din Dunare urca pe cursul Siretului – pe o lungime de 25 de kilometri. In dreptul localitatii Sendreni, la confluenta Siretului cu Dunarea, echipele Apelor Romane si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Armatei, Jandarmeriei si autoritatilor locale au suprainaltat digurile si le-au consolidat cu saci de nisip pe cele din zona de confluenta a Prutului cu Dunarea, in dreptul localitatii Brates, pentru stoparea infiltratiilor aparute.

 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.