Garda Financiara in Piata Crangasi

 

Garda Financiara si Politia Capitalei au descins, sambata dimineata, in Piata Crangasi din Bucuresti, unde au controlat circa 300 de agenti comerciali din complex si stazile adiacente. Cei 150 de politisti si inspectori au aplicat amenzi de 100.000 de lei, au intocmit 26 de dosare de evaziune si au confiscat peste 700 de kg de carne pentru care nu existau documente de provenienta.

De asemenea, echipele de control au sigilat trei cantare care aveau diferente fata de gramajul normal si au oprit de la comercializare bunuri in valoare 23.000 lei, in special haine, existand suspiciunea ca ar fi contrafacute. Inspectorii au mai ridicat de la agentii economici 6.900 de lei care nu figurau in evidentele contabile.

La actiunea de control au participat politisti de la Servicul de Investigare a Fraudelor si inspectori de la Garda Financiara, Directia Sanitara Veterinara Bucuresti, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Vami si de la Consiliul Local al Sectorului 6.

Nu exista control in pietele bucurestene care sa nu arate cat de mare este evaziunea. In vara, mai multe actiuni ale Politiei si Garzii Financiare aratau la posturile de televiziune cum tone de peste si alte marfuri erau confiscate in Piata Obor. Dar si cum dispareau comerciantii “ca magaru-n ceata”. Inchideau pur si simplu pravaliile si se faceau nevazuti. O intrebare fireasca apare: Ce face administratia pietei? Daca nu este capabila sa tina in frau evazionistii, atunci ar trebui desfiintata, iar Garda Financiara sa faca saptamanal controale care sa-i bage in sperieti pe asa-zisii comercianti. Pana acum, se vede ca nu i-a speriat.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.