Gebrüder Weiss, filială în Albania

Compania de logistică își consolidează rețeaua din Europa de Sud-Est prin adăugarea unei filiale, în Tirana, astfel încât legăturile de transport către și dinspre Albania sunt extinse.

Noua locație din Tirana permite Gebrüder Weiss să ofere clienților săi conexiuni directe între Albania și Uniunea Europeană. (Sursa: Gebrüder Weiss / Elton Xhafkollari)

Gebrüder Weiss a deschis o nouă filială în capitala albaneză Tirana în data de 6 februarie 2023, acoperind astfel și zona dintre Muntenegru și Macedonia de Nord și permițând companiei internaționale de transport și logistică să-și extindă conexiunile de transport în Europa de Sud-Est. Gebrüder Weiss este acum prezent în Balcanii de Vest cu propriile filiale în Albania, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia. 

Thomas Moser

„Am asistat la o creștere bruscă a transporturilor către și dinspre Albania în ultimul deceniu, majoritatea mărfurilor importate provenind din Uniunea Europeană. Scopul nostru, cu locația din Tirana, cel mai important hub de transport al țării, este să oferim clienților din sectoarele de industrie și comerț din UE conexiuni directe către și dinspre Albania”, spune Thomas Moser, director și manager Regional Black Sea/CIS la Gebrüder Weiss. 

Condițiile actuale sunt promițătoare. Furnizorul de servicii logistice are o rețea de transport terestru bine dezvoltată în țările învecinate și în Europa Centrală și de Est. 

Dorina Islami

„În primă fază vom extinde transporturile în regim de grupaj existente între Macedonia de Nord (Skopje) și Albania, în ambele direcții. Există, de asemenea, planuri de a stabili noi conexiuni cu principalul partener comercial al Albaniei, Italia”, spune Dorina Islami, country manager al Gebrüder Weiss Albania.

Perspectivele economice ale Albaniei s-au îmbunătățit din nou, în urma pandemiei de coronavirus, fiind așteptată o creștere economică de aproximativ trei procente, pentru 2023. Importurile precum alimente, mașini, produse chimice și textile reprezintă cea mai mare parte a balanței comerciale a țării. Exporturile către Uniunea Europeană, cu care există un acord de liber schimb încă din 2009, includ îmbrăcăminte și alimente, fier și oțel și alte materii prime și materiale de construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.