GEFCO a achiziționat GLT

Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, anunță astăzi achiziționarea companiei spaniole GLT, specialist în transportul pe ruta Europa-Maroc.

“Achiziția are o valoare strategică puternică pentru GEFCO, consolidând prezența companiei în regiune într-o perioadă de dezvoltare rapidă a comerțului dintre Europa și Maroc în industria de automobile, retail și modă. Acordul dintre GLT și GEFCO este supus aprobării de către autoritățile de reglementare competente”, precizează GEFCO, într-un comunicat remis redacției.

Iată și celelalte precizări:

GLT, expert recunoscut și lider în traversarea strâmtorii Gibraltar

Perspectiva fuziunii dintre GEFCO și GLT este promițătoare, compania spaniolă construind în decursul a două decenii de funcționare o reputație profesională solidă pe piață. Fondată în 1998, compania GLT este recunoscută ca specialist al fluxurilor logistice de schimb complet securizate din strâmtoarea Gibraltar.

GLT a dezvoltat parteneriate puternice cu clienții din industria auto și industria modei. Compania este un operator de vârf al trecerii dintre Algeciras și Tangiers, asigurând peste 16.000 de traversări pe an, prin intermediul celor 75 de camioane și 380 de remorci ale sale. Aceasta oferă o configurație operațională și un model de afaceri foarte eficient, având o administrație unică pentru întregul lanț operațional, situată în Oiartzun (Țara Bascilor, lângă Irun), și centre de expediere și de întreținere rapidă în Tangier și Algeciras.

Nevoia de sprijin logistic într-o economie cu creștere rapidă

De-a lungul anilor, GEFCO a acumulat o experiență solidă în gestionarea legăturilor dintre Europa și țările din Maghreb. Achiziționarea GLT va permite GEFCO să-și consolideze poziția și expertiza în regiune, consolidând și extinzând în același timp portofoliul său de clienți, în special în domeniile auto, modă și retail.

Cu industria sa rapidă și dinamică, Maroc oferă perspective excelente pentru compania noastră”, a declarat Luc Nadal, Președintele Consiliului de Administrație al GEFCO Group. „Unii dintre clienții noștri principali din industria auto, aeronautică și retail investesc deja foarte mult în această țară pentru a-și spori capacitatea de producție, generând astfel nevoia de sprijin logistic și soluții fiabile. Prin valorificarea know-how-ului GLT, vom beneficia de cea mai bună poziție pentru a profita de oportunitățile oferite de aceste companii cu dezvoltare rapidă”.

Alinierea rețelelor de afaceri, a expertizei și a clienților va facilita fuziunea operațională și comercială dintre GLT și GEFCO. Echipele din ambele companii au în comun aceeași excelență operațională și cultură a fiabilității. Acest lucru le va permite să transforme rapid acest proiect într-un succes.

Un plan de achiziții bine stabilit, care țintește la o creștere profitabilă

Complementaritatea dintre companiile GLT și GEFCO în ceea ce privește expertiza, rețeaua geografică și portofoliul de clienți, va crea valoare pentru toate părțile interesate: clienți, parteneri, furnizori și angajați.

Ne bucurăm să ne alăturăm GEFCO, jucător global în domeniul logisticii, cu o rețea internațională puternică și o expertiză recunoscută”, a declarat Cristina Orbea, CEO al GLT. „Suntem încrezători că îmbinarea cunoștințelor și a experienței noastre va asigura servicii mai bune pentru clienții celor două companii și va crea condițiile pentru dezvoltarea viitoare a activităților noastre”. –

GLT va fi pe deplin deținută și gestionată de către GEFCO Spania, ca entitate de afaceri specializată pentru punctul de trecere Europa-Maroc. Filiala spaniolă a GEFCO are peste 30 de ani de experiență în logistica de nivel înalt, cu 700 de angajați și 5.000 de clienți industriali. Întreaga echipă GLT, din agențiile sale actuale, se va angaja, să mențină nivelul de servicii, fiabilitate și siguranță pentru toți clienții săi și să asigure dezvoltarea viitoare.

„GLT este o adiție strategică la rețeaua și capacitățile noastre. După integrarea cu succes a IJS în 2015, achiziția GLT reflectă, de asemenea, abilitatea noastră de a accelera dezvoltarea profitabilă a GEFCO prin intermediul achizițiilor selectate.” a concluzionat Luc Nadal, Președintele Consiliului de Administrație al GEFCO Group.

Acordul va intra în vigoare după încheierea formalităților obișnuite de reglementare în cadrul autorităților competente.

DESPRE GLT

  • Data constituirii: 1998
  • Numărul de angajați: 229
  • Fondator: Pierre & Christine Dartiguelongue și Mikel Orbea
  • Sediu social: Oiartzun
  • Agenţii: Madrid, Algeciras, Tangiers, Lisabona
  • Principalele țări de operare: Spania, Maroc, Portugalia, Franța, Germania, Belgia, Regatul Unit
  • Cifra de afaceri: 35 € milioane (perspectiva 2017)
  • Sectoare cheie: auto, modă

Grupul GEFCO

GEFCO se oferă să proiecteze și să implementeze scheme logistice alături de producători, o sursă de valoare adăugată care consolidează competitivitatea acestora. Performanța pe care GEFCO o oferă clienților se bazează pe experiența dobândită în mai bine de 65 de ani, în special în industria automobilelor, unul dintre cele mai complexe și solicitante sectoare. Prezentă în 150 de țări, GEFCO se află în topul celor 10 Grupuri logistice europene. A obținut o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016 și are 12.000 de angajați. Cu peste 300 de afaceri peste tot în lume, GEFCO își dezvoltă activitatea pe cinci continente.

Website: www.gefco.net

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.