GEFCO deschide Fabrica Inovării

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale în lanțul de aprovizionare și lider european pe piața logistici auto, a anunțat astăzi deschiderea Fabricii Inovării.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

Inițiativa este o piatră de hotar în strategia pe care și-a propus-o firma pentru inovare și are drept miză promovarea ideilor noi și a creativității în rândul echipelor GEFCO din întreaga lume.

Cultivarea spiritului inovator la nivel intern

Fabrica Inovării este proiectată și implementată astfel încât să contribuie la dezvoltarea culturii interne a inovației, încurajând fiecare angajat să inventeze și să exploreze rute de gândire divergente, cu potențialul de a fi transformate în soluții care susțin creșterea companiei. Grupul urmărește să amplifice spiritul creativ al angajaților săi, oferindu-le accesul la un incubator intern pentru cele mai promițătoare idei creative pe care le au.

Fabrica Inovării va funcționa pe parcursul întregului an, permițându-le echipelor candidate să își depună aplicațiile și să își prezinte ideile în toată perioada. Pistele de inovare pot viza orice zonă a activității desfășurate de GEFCO, singurele criterii fiind ca ideile propuse să respecte principiile inovației așa cum sunt ele stabilite de companie, să vină în întâmpinarea unei nevoi a clientului și să fie scalabile la nivelul întregului Grup. De filtrarea și selectarea celor mai bune idei se va ocupa o comisie internă de experți.

„Suntem deosebit de încântați să anunțăm lansarea Fabricii Inovării, gândită să promoveze spiritul creativ și inovația în rândurile angajaților noștri”, spune Luc Nadal, președintele consiliului de administrație al GEFCO. „Țelul GEFCO este să furnizeze clienților săi soluții de achiziție inteligente și flexibile, și sunt încrezător că Fabrica Inovării ne va fi de mare ajutor în împingerea limitelor și accelerarea creșterii.”

Inovația în comunitate

GEFCO deja lucrează la cultivarea ecosistemului intern al inovării, travaliu concretizat în reușite precum My car is there, serviciu de transport îi permite clientului să gestioneze livrarea noii sale mașini prin intermediul unei aplicații telefonice. Pe 12 iunie, GEFCO a primit titlul de lider în inovație la Automotive Logistics Europe 2018 Conference.

În plus, pentru a accelera procesul inovării, Grupul monitorizează în mod activ evoluția inițiativei de inovare, și încurajează o abordare de tip „testează și învață” a noilor tehnologii, folosind spre exemplu roboți pentru managementul depozitelor în Franța sau drone pentru a face inventarul depozitelor în Spania.

În același timp, GEFCO colaborează cu start-up-uri pentru accelerarea inovației. Fabrica Inovării este aliniată la politica Grupului privind inovația, dezvoltată cu câțiva ani în urmă și reconsolidată prin parteneriate recente.

În luna martie a anului 2018, Grupul și-a anunțat colaborarea cu Techstars, un accelerator global care a susținut lansarea a peste 1000 de start-up-uri din toată lumea. Prin această conlucrare, GEFCO devine implicit partener al Partech Shaker, un campus internațional care li se adresează afacerilor la început de drum, unde companiile care își fac intrarea în sectorul tech au cele mai prielnice condiții posibile pentru a se dezvolta.

Grupul GEFCO se situează printre liderii europeni de pe piața de logistică a automobilelor, regăsindu-se în top 10 furnizori globali de soluții de achiziții multimodale. Grupul își desfășoară activitatea în 47 de țări, include peste 300 de puncte de desfacere/destinații în rețeaua actuală și numără 13.000 de angajați în întreaga lume. În anul 2017, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 4.4 bilioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.