GEFCO Group, creștere în S1

GEFCO Group, jucător global în domeniul logisticii industriale și lider european în domeniul logisticii auto, anunță venituri de 2.262 miliarde € (în creştere cu 1,9%) şi EBITDA de 115 milioane € (în creştere cu 25,8%) pentru prima jumătate a anului 2017.

Luc Nadal, preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului GEFCO: „După prima jumătate a anului, GEFCO confirmă tendința pozitivă, în care s-a înscris deja din 2016, a performanțelor operaționale și financiare, cu o creștere a EBITDA de 25,8%. Mai mult decât atât, creșterea veniturilor cu 1,9% demonstrează caracterul solid al relațiilor cu clienții noștri fideli și performanța comercială puternică și constantă înregistrată în cadrul portofoliului nostru amplu de clienţi, în care am realizat o creștere de 6%.“

2017 – Prima jumătate 2016 – Prima jumătate 2017/2016
Cifra de afaceri (miliarde de euro) 2.262 2.221 + 1,9%
EBITDA  (milioane de euro) 114,8 91,3 + 25,8%

Performanță operaţională şi financiară confirmată

În prima jumătate a anului 2017, grupul GEFCO a realizat o cifră de afaceri de 2.262 miliarde de euro, cu până la 1,9% mai mult în comparație cu aceeaşi perioadă a anului 2016.

Această creștere a fost determinată în principal de piața europeană auto aflată în revenire, de economia europeană consolidată și de concentrarea continuă a eforturilor companiei pentru extinderea portofoliului său de clienți cu conturi globale.

Pentru primele şase luni ale anului, EBITDA se ridică la suma de 114,8 miliarde de euro, în creştere cu 25,8% comparativ cu semestrul 1 al anului 2016.

Această îmbunătăţire semnificativă a rentabilităţii este rezultatul politicii proactive lansate de GEFCO care vizează optimizarea managementului achiziţiilor şi reducerea costurilor fixe.

Modelul de afaceri “asset-light” (active de bază) al grupului a contribuit, de asemenea, la un management eficient al costurilor de către companie.  Cu un grad de îndatorare foarte mic, GEFCO se bucură de o situaţie financiară solidă.

Diversificarea a condus la creştere

Cu peste 65 de ani de experiență dobândită în industria de automobile, unul dintre cele mai complexe și solicitante sectoare logistice, GEFCO operează la nivel mondial pentru a gestiona și a optimiza lanțuri de aprovizionare complexe.

Noile contracte din 2017 sunt dovezi concrete de recunoaștere a know-how-ului său unic. Acest lucru este evidențiat prin parteneriatul extins cu Volkswagen în Argentina pentru fabricile sale din Rosario şi Buenos Aires, cu Auto 1, lider în comerţul electronic cu autoturisme second-hand, în Europa Centrală, și cu BMW în Marea Britanie, unde GEFCO oferă o gamă largă de servicii de gestionare a vehiculelor rulate și a pieselor pentru autoturisme și motociclete noi, împreună cu o soluție de retragere din flotă a vehiculelor care au ajuns la sfârşitul primului ciclu de utilizare. 

Grupul îşi oferă expertiza recunoscută pentru a ajuta producătorii să-şi stimuleze competitivitatea în diferite sectoare ale industriei. Numărul lor în creștere și încrederea câştigată de-a lungul anilor sunt încă o dovadă a expertizei remarcabile a grupului. Acest lucru se reflectă în noile colaborări extinse în prima jumătate a anului 2017, cu Kiabi, un brand francez de îmbrăcăminte, pentru magazinele acestuia din Normandia și sud-vestul Franței, și cu un lider în industria petrolului cu sediul în Marea Britanie, pentru a furniza către CIS doze de lubrifiant printr-o soluție de servicii logistice multimodale.

Mai mult, GEFCO și-a continuat strategia de diversificare a portofoliului său profitând de oportunitățile oferite de piața dinamică din sectorul Ştiinţelor Naturale şi Sănătăţii, dezvoltând, în mod special, soluțiile sale de service oferite către Mundipharma Medical Company. GEFCO a extins, de asemenea, susținerea oferită în domeniile umanitare și de ajutorare.

GRUPUL GEFCO

GEFCO oferă proiectarea și implementarea schemelor de logistică alături de producători, o sursă de valoare adăugată care consolidează competitivitatea acestora. Performanţa oferită de GEFCO clienţilor săi se bazează pe experienţa dobândită pe parcursul ultimilor 65 de ani, în special în industria de automobile, unul dintre sectoarele cele mai complexe şi exigente. Prezent în 150 de ţări, GEFCO este unul dintre primele 10 grupuri europene de top.

A realizat o cifră de afaceri de 4,2 de miliarde Euro în 2016 și are 12.000 de angajaţi. Cu peste 300 de afaceri locaţii la nivel mondial, GEFCO îşi desfăşoară activitățile pe cele cinci continente.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.