GEFCO testează un robot mobil autonom pentru operațiunile de depozitare a vehiculelor

GEFCO a început testarea robotului mobil autonom Stanley Robotics în condiții reale de funcționare pe platforma sa Nanteuil-le-Haudouin din Franța. Stan, așa cum este cunoscut robotul, este proiectat pentru a optimiza operațiunile de depozitare în centrele de tip compound pentru vehicule finite.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Combinând cele mai recente descoperiri tehnologice în robotica mobilă și o soluție software bazată pe inteligența artificială pentru optimizarea stocării, acest robot 100% electric este capabil să primească comenzi, să detecteze și să ridice mașini iar apoi să le parcheze ușor la câțiva centimetri una de cealaltă.

În timpul acestui test pilot, doi roboți Stan vor fi responsabili de mutarea și parcarea mașinilor uzate pe aproximativ 100 de locuri de parcare dedicate. Ei vor scoate apoi, la cerere, vehiculele pentru a le pune la dispoziție în linie, gata să fie încărcate de către un operator pe camioanele de transport auto.

Scopul este de a determina dacă utilizarea roboților se potrivește cu procesele de logistică a vehiculelor GEFCO din ansamblul său. Numeroase teste vor fi efectuate în diferite scenarii pe un număr mare de mașini. Acestea se vor desfășura într-o zonă dedicată roboților și închisă personalului neautorizat, pentru a respecta standardele de siguranță. De asemenea, pilotul va evalua integrarea software-ului și a instrumentelor operaționale.

Acest proiect sprijină abordarea pentru inovare a GEFCO, bazată pe testarea diferitelor tehnologii, cum ar fi robotizarea, inteligența artificială, big data și automatizarea proceselor robotizate (RPA), precum și utilizarea energiilor alternative.

Vittorio Battaglia, președintele GEFCO Franța, a declarat: „Una dintre prioritățile curente ale GEFCO este de a inova și de a adopta noi tehnologii. Acest test de Stanley Robotics pentru roboți face parte din această abordare a inovației și îmbunătățirii continue a proceselor noastre pentru a satisface nevoile clienților.”

Clément Boussard, CEO al Stanley Robotics, a adăugat: „Suntem foarte mândri de acest proiect cu GEFCO, liderul european în logistica auto. Este un pas important pentru noi și suntem încrezători că va marca începutul unui parteneriat de lungă durată pentru a implementa roboți pe alte platforme logistice auto GEFCO.”

Despre GEFCO

GEFCO este un expert global în lanțul de aprovizionare multimodal și un furnizor de logistică auto lider în Europa. Cu peste 70 de ani de know-how în gestionarea lanțurilor complexe de aprovizionare, GEFCO inventează soluții inteligente, agile și de durată pentru a răspunde nevoilor partenerilor săi dintr-o gamă largă de industrii. Rețeaua mondială a GEFCO se întinde pe cinci continente, cu 11.500 de angajați în 47 de țări. În 2020, Grupul a generat venituri de 3,8 miliarde EUR.

Despre STANLEY ROBOTICS

Stanley Robotics este o companie de deep tech care combină hardware și software pentru a oferi soluții pentru logistica în aer liber. Tehnologia constă într-un robot care ridică și mută mașinile în mod autonom folosind un software inteligent de gestionare a stocării. Robotica a transformat logistica internă (de exemplu, în depozite), rezultând o creștere spectaculoasă a productivității. Ambiția Stanley Robotics este de a aduce această transformare în logistica externăcu tehnologiile proprii. Fondată în 2015, IMM-ul are sediul în Paris, Franța și este, de asemenea, în spatele primului serviciu de parcare cu valet robotizată în aer liber din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.