Germania a prelungit cu încă doi ani scutirile pentru camioanele propulsate cu gaz natural

Autoritățile germane au decis, potrivit BAG, extinderea până în 2023 a scutirilor de taxe de drum de care beneficiază camioanele propulsate cu gaz natural, după ce, la începutul anului 2019, fusese introdusă această facilitate pentru 2 ani.

Conform informațiilor date de BAG publicității, scutirile de taxe vor rămâne în vigoare până la 31 decembrie 2023, iar actul normativ care a permis acest lucru (articolul 5 din Legea nr. 8 care modifică Legea privind autostrăzile federale) a intrat în vigoare la 4 iulie 2020. Legiuitorul menționează că vehiculele trebuie să fie exploatate, în principal, prin utilizarea de gaz natural pentru a se încadra în categoria scutită de taxă.

Condiții privind propulsarea…

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de facilități țin de propulsarea vehiculului integral sau cel puțin predominant cu CNG (gaz natural comprimat), NG (gaz natural) sau LNG (gaz natural lichefiat). Vehiculele care utilizează GPL (gaz petrolier lichefiat) nu sunt scutite. BAG precizează că utilizarea preponderentă de gaz natural trebuie dovedită, la cerere, cu documente adecvate.

În plus, autovehiculul acționat cu CNG, NG sau LNG trebuie înscris în documentele de omologare menționate în legislație.

… și rezervorul

Pe lângă cerințele de mai sus, autovehiculul trebuie să aibă unul sau mai multe rezervoare de gaze naturale cu următoarea capacitate minimă:

  • CNG: cel puțin 300 litri sau 50 kilograme;
  • GNL: cel puțin 300 litri sau 115 kilograme;
  • NG: cel puțin 300 litri.

Prin scutirile temporare de taxe de drum acordate pentru vehiculele care circulă pe bază de gaz natural, autoritățile germane își propun protecția mediului.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.