Germania: Mini-hoteluri în containere pentru șoferi

Adoptarea Pachetului Mobilitate 1 și intrarea în vigoare a prevederilor care interzic odihna săptămânală la bordul vehiculului au generat o creștere semnificativă a nevoilor de cazare, mai ales în state puternic tranzitate, precum Germania. O soluție ușor de aplicat, pe termen scurt, a fost propusă de Roatel GmbH, o companie din Düsseldorf: transformarea containerelor maritime de 45 de picioare în mini-hoteluri.

sursă foto: Roatel.com

Proprietarii afacerii, care în prezent sunt în căutare de parteneri pentru amplasarea containerelor transformate. anunță deja în presa germană construcția, în următorii 3-4 ani, a 600 de astfel de mini-moteluri, după ce primul a fost deschis la Cloppenburg. Iar studii de piață se fac și pentru alte state.

O investiție de 120 de mii de euro

Concret, un roatel este un micro-hotel încorporat în corpul unui container, fiind proiectat de o companie germană de arhitectură, astfel încât să respecte reglementările naționale privind construcțiile. Investiția este de aproximativ 120.000 de euro. De menționat că, după izolarea termică și realizarea protecției împotriva zgomotului, la care se adaugă un interior finisat manual, containerul are o suprafață interioară de aproximativ 28 mp și o înălțime liberă a tavanului de circa 2,50 m. Fiecare roatel conține 4 camere single bine mobilate, fiecare cu baie cu duș și toaletă.

Un sistem de aer condiționat integrat asigură răcirea vara și căldura în timpul sezonului rece.

Camerele au obloane electrice la ferestre, sunt rezistente la efracție și sunt monitorizate de camera din exterior.

Pentru divertisment, WiFi gratuit este disponibil non-stop și un televizor cu pachet de divertisment. Un concept de service sofisticat permite curățarea zilnică și furnizarea de lenjerie de pat și prosoape curate. Servicii suplimentare sunt oferite oaspeților, în funcție de locație.

De menționat că o cameră poate fi ușor închiriată online. Check-in-ul și check-out-ul sunt, de asemenea, realizate prin smartphone – fără contact și complet fără personal. Accesul în cameră este acordat cu o cheie digitală de cameră, care este trimisă direct pe smartphone-ul oaspetelui.

Experții estimează, în prezent, necesitatea zilnică de cazare peste noapte în Germania ca fiind între 50.000 și 120.000 de paturi, iar tendința este în creștere. Oferta reală este departe de a fi suficientă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.