Germania, noi cerințe pentru anvelopele de iarnă

Începând din iarna 2020/2021, se vor aplica noi reglementări pentru situația „cerinței pneurilor de iarnă” în Germania, informează AISÖ – grupul de lucru al companiilor de transport rutier internațional din Austria.

Astfel, vehiculele comerciale (camioane și autobuze) cu o greutate maximă de> 3,5 t trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe axele de direcție și direcție față, în caz de ninsoare sau polei.

Iată precizările AISÖ:

Anvelopele de iarnă au simbolul Alpine (pictogramă de munte cu fulg de zăpadă) sau cu marcajul M + S, până la 30 septembrie 2024, dacă nu au fost fabricate după 31 decembrie 2017.

Odată cu a 52-a ordonanță de modificare a regulamentelor de circulație rutieră, din 18 mai 2017, au fost adaptate cerințele pentru „obligația situațională a anvelopelor de iarnă”, care se vor aplica, în esență, din această iarnă 2020/2021.

Ce s-a schimbat:

  • Cerințe pentru anvelopele de iarnă: => etichetarea M + S este înlocuită cu simbolul Alpine (pictogramă de munte cu fulg de zăpadă). Anvelopele marcate M + S sunt considerate ca anvelope de iarnă doar până la 30 septembrie 2024, cu excepția cazului în care au fost fabricate după 2017.
  • Începând cu iulie 2020, echipamentul este necesar și pentru axele de direcție față la vehiculele utilitare (camioane și autobuze) cu o greutate maximă admisibilă> 3,5 t.
  • Catalogul reglementării amenzilor: răspunderea proprietarului.

În prospectul atașat, Asociația Federală pentru Transportul, Logistica și Evacuarea Mărfurilor (BGL) eV a rezumat toate informațiile importante cu privire la cerințele specifice anvelopelor de iarnă din Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.