Ghid IATA pentru vaccin anti-COVID și logistică

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a publicat instrucțiuni pentru a se asigura că industria aeriană de marfă este pregătită să susțină manipularea, transportul și distribuția pe scară largă a unui vaccin anti COVID-19.

foto: UPS

Ghidul IATA pentru vaccin, și logistică și distribuție farmaceutică oferă recomandări guvernelor și lanțului de aprovizionare logistică în pregătirea pentru cea care va fi cea mai mare și mai complexă operațiune logistică globală întreprinsă vreodată, se arată într-un comunicat.

„Furnizarea de miliarde de doze de vaccin care trebuie transportate și depozitate în stare înghețată în mod eficient în întreaga lume va implica provocări logistice extrem de complexe pe întregul lanț de aprovizionare. În timp ce provocarea imediată este implementarea măsurilor de testare COVID-19 pentru redeschiderea frontierelor fără carantină, trebuie să fim pregătiți pentru momentul în care un vaccin este gata. Acest material de îndrumare este o parte importantă a acestor pregătiri “, a declarat directorul general și CEO al IATA, Alexandre de Juniac.

Reflectând complexitatea provocării, Ghidul a fost produs cu sprijinul unei game largi de parteneri, inclusiv Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO), Federația Internațională a Asociațiilor de Expeditori de Marfă (FIATA), Federația Internațională a Producătorilor și Asociațiilor Farmaceutice (IFPMA), Organizația Pan Americană a Sănătății (OPS), Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit, Banca Mondială, Organizația Mondială a Vămilor (OMV) și Organizația Mondială a Comerțului (OMC). Ghidul include un depozit de standarde internaționale și orientări legate de transportul de vaccinuri și va fi actualizat în mod regulat pe măsură ce informațiile sunt puse la dispoziția industriei. Însoțind îndrumările, IATA a stabilit un forum comun de schimb de informații pentru părțile interesate.

Provocările cheie abordate în Ghidul IATA pentru vaccin și logistică și distribuție farmaceutică includ:

  • Disponibilitatea instalațiilor de stocare controlate de temperatură și a eventualelor situații în care aceste facilități nu sunt disponibile
  • Definirea rolurilor și responsabilităților părților implicate în distribuția vaccinurilor, în special a autorităților guvernamentale și a ONG-urilor, pentru a sprijini distribuția sigură, rapidă și echitabilă cât mai larg posibil

Pregătirea industriei pentru distribuția vaccinului, care include:

  • Capacitate și conectivitate: rețeaua globală de rute a fost redusă dramatic de la 22.000 de perechi de orașe pre-COVID. Guvernele trebuie să restabilească conectivitatea aeriană pentru a se asigura capacitatea adecvată de distribuire a vaccinurilor.
  • Facilități și infrastructură: Primul producător de vaccin care solicită aprobarea de reglementare necesită ca vaccinul să fie transportat și depozitat într-o stare înghețată, ceea ce face esențiale facilitățile lanțului ultra-rece din lanțul de aprovizionare. Unele tipuri de agenți frigorifici sunt clasificate drept mărfuri periculoase, iar volumele sunt reglementate, ceea ce adaugă un strat suplimentar de complexitate. Considerentele includ disponibilitatea instalațiilor și echipamentelor controlate de temperatură și a personalului instruit pentru a trata vaccinurile sensibile la timp și temperatură.
  • Gestionarea frontierelor: aprobările de reglementare în timp util și depozitarea și eliberarea de către autoritățile vamale și de sănătate vor fi esențiale. Prioritățile pentru procesele de frontieră includ introducerea de proceduri rapide pentru zborul și permisele de aterizare pentru operațiunile care transportă vaccinul COVID-19 și reducerea tarifelor potențiale pentru a facilita deplasarea vaccinului.
  • Securitate: Vaccinurile sunt produse de mare valoare. Aranjamentele trebuie să fie în vigoare pentru a se asigura că transporturile rămân în siguranță împotriva manipulării și furtului. Procesele sunt deja în vigoare, dar volumul imens de transporturi de vaccinuri va necesita o planificare timpurie pentru a se asigura că acestea sunt scalabile

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.