Ghidul serviciilor feroviare conexe, în dezbatere publică

Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar din cadrul Consiliului Concurenţei a supus dezbaterii publice proiectul Ghidului privind serviciile feroviare conexe şi infrastructura de servicii.

Scopul ghidului este de a oferi o imagine de ansamblu a normelor aplicabile operatorilor/deţinătorilor infrastructurilor de servicii şi a drepturilor pe care le au operatorii de transport feroviar, prin implementarea Regulamentului de punere în aplicare al Comisiei privind accesul la infrastructurile de servicii şi la serviciile feroviare conexe.

Acest regulament stabileşte un set de norme noi pentru operatorii de infrastructuri de servicii, detaliile procedurilor şi ale criteriilor care trebuie urmate pentru accesul la serviciile furnizate în cadrul infrastructurilor de servicii, transmit reprezentanţii Consiliului, într-un comunicat.

Ghidul conţine informaţii cu privire la normele şi reglementările aplicabile, serviciile şi infrastructurile de servicii, modul în care se asigură accesul la servicii şi la infrastructura de servicii, principiile de tarifare şi condiţiile privind transparenţa informaţiilor referitoare la infrastructurile de servicii şi accesul la servicii, precum şi condiţiile privind posibilitatea de exceptare de la dispoziţiile sau de la o parte dintre dispoziţiile actului normativ.

“În anul 2011, Autoritatea de concurență a preluat de la Ministerul Transporturilor Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar. Odată cu adoptarea OUG 21/2011 au fost întrunite cerinţele de independenţă funcţională şi decizională a Consiliului de Supraveghere din Domeniul Feroviar şi s-a realizat conformarea faţă de cerinţele din acţiunea declanşată de către Comisia Europeană referitoare la implementarea directivelor primului pachet feroviar (Cauza nr. 2008/2108), în special privind consolidarea independenţei Consiliului de supraveghere”, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.