GIC extinde platforma P3 Logistic Parks, cu platforma „Matrix”

P3 Logistic Parks (P3), investitor, proprietar, dezvoltator si manager pe termen lung de proprietăți logistice europene, deținut în întregime de GIC – fondul suveran al statului Singapore, a semnat un acord pentru achiziționarea portofoliului de proprietăți imobiliare logistice („Matrix”) în Germania. 

Iată precizările, în comunicatul transmis redacției:

Acoperind o suprafață de peste 650.000 de m2, portofoliul Matrix cuprinde 33 de active logistice de retail amplasate în locații urbane premium din marile orașe germane, incluzând Berlin, Dortmund, Nuremberg, Hamburg, Hanovra, Cologne, Dresda și Leipzig. Portofoliul va fi gestionat de P3. Cel mai probabil achiziția va fi  finalizată în al patrulea trimestru din 2020, după îndeplinirea condițiilor necesare de închidere a tranzacției și a tuturor aprobărilor reglementare impuse în acest caz. 

Această tranzacție vine la nici 12 luni de la achiziționarea portofolilui Maximus care cuprinde 28 de active localizate în centre logistice cheie din Europa. 

Lee Kok Sun, Chief Investment Officer of Real Estate, GIC, spune: „Suntem încântați să anunțăm achiziția unui portofoliu considerabil și de înaltă calitate, constând în active cu amplasament excelent în Germania, cea mai mare piață logistică din Europa. Este o oportunitate deosebită să întărim prezența P3 în locații urbane strategice, să extindem platforma P3 și să ne consolidăm poziția de lider, în calitatate de dezvoltator și manager de proprietăți logistice, în Europa. Segmentul logistic continuă să prezinte interes pentru GIC, în condițiile în care este un sector de la care ne așteptăm să genereze un randament constant pe termen lung, în ciuda mediului actual dominat de incertitudini, pe fondul cererii crescute a comerțul electronic.”

Otis Spencer, Chief Investment Officer, P3 Logistic Parks, declară: „Creșterea înregistrată de comerțul electronic și evoluția lanțului de aprovizionare din zona de retail sunt motorul pieței imobiliare comerciale. Apreciem segmentul de retail ca fiind o parte importantă a lanțului de aprovizionare și deci a întregului sector logistic. Această achiziție este una din cele mai importante investiții ale anului din sectorul imobiliar din Europa și una din cele mai mari din Germania. Reflectă strategia noastră vizionară de a face investiții care să ne susțină dezvoltarea viitoare și creșterea cotei pe piața pan-europeană. Cu sprijinul proprietarului nostru, GIC, prospectăm în mod activ piața și vizăm investiții viitoare care să ne poziționeze printre cei mai mari  dezvoltatori și manageri de proprietăți logistice din Europa.”

Soenke Kewitz, Managing Director Germany, P3 Logistic Parks, afirmă:P3 își cocentrează atenția, cu precădere, pe extinderea business-ului său în Germania. În mai puțin de 12 luni ne-am dublat dimensiunea portofoliului pe care îl deținem aici. Portofoliul Matrix se bucură de un amplasament excelent și locații premium în interiorul orașelor și reflectă abordarea noastră vizionară. În cadrul celor două filiale germane deținem cunoștințele necesare, precum și resursele adecvate pentru a gestiona și dezvolta în mod optim noile active.“ 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.