Giga-fabrică de baterii, în Suedia

Banca Europeană de Investiții informează că a semnat o înțelegere de împrumut în valoare de 350 de milioane de euro, pentru a sprijini finanțarea primei giga-fabrici europene de baterii litiu-ion, Northvolt Ett, în Suedia.

Finanțarea este sprijinită de către Fondul European de Investiții Strategice, pilonul principal al Planului de Investiții pentru Europa. În 2018, BEI a sprijinit, de asemenea, dezvoltarea liniei demonstrative Northvolt Labs, care a produs primele celule pentru baterii către sfârșitul anului trecut și care a deschis drumul către prima giga-fabrică europeană.

Noua giga-fabrică se află, în prezent, în construcție, în Skellefteå, în nordul Suediei – o regiune care dispune de materii prime și fond minier și care are o tradiție îndelungată în procesare și reciclare. Poziționarea acestei fabrici îi va permite companie Northvolt să utilizeze 100% energie regenerabilă, în cadrul proceselor sale de producție.

Northvolt Ett va reprezenta principala unitate de producție a companiei, găzduind operațiuni de pregătire activă a materialelor, de asamblare a celulelor, de reciclare și operațiuni auxiliare. La întreaga sa capacitate, Northvolt Ett va produce baterii cu capacitate totală de 16GWh pe an, în fază inițială, urmând să crească, în viitor, până la 40 GWh. Bateriile vor fi destinate domeniilor auto, de depozitare, industrial și aplicațiilor portabile.

Northvolt este un furnizor european de baterii și sisteme sustenabile, de înaltă calitate, fondat pentru a permite tranziția Europei către un viitor decarbonizat. Printre partenerii industriali ai Northvolt se numără ABB, Grupul BMW, Scania, Siemens, Vattenfall, Vestas și Grupul Volkswagen.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.