Globalworth a contractat o finanțare de 85 milioane euro de la IFC

Globalworth a contractat o finanțare de 85 milioane de euro de la IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, pentru proiectele verzi din România. 

Mihai Zaharia

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Împrumutul este pentru o perioadă de 6 ani între Globalworth Holdings Cyprus Limited (o subsidiară a companiei) și IFC în calitate de creditor, compania acționând ca garant.  

Consiliul Globalworth consideră că împrumutul va consolida și mai mult lichiditatile companiei și va oferi grupului capital flexibil in termeni atractivi. În conformitate cu termenii acestuia, împrumutul sau o sumă echivalentă va fi alocată proiectelor imobiliare comerciale eligibile din România conform Cadrului pentru “Împrumuturi verzi” al companiei.

„Ne bucurăm să ne extindem, prin acest credit, colaborarea cu IFC. Este primul nostru „credit verde” de când am lansat „obligațiunea verde” inaugurală în anul 2020 și credem că demonstrează fără îndoială sustenabilitatea afacerii Globalworth și a piețelor pe care activăm”, a spus Mihai Zaharia, director de Investiții pentru România și director Piețe de Capital în cadrul Grupului Globalworth.

Finanțarea pe termen lung acordată de IFC va ajuta compania — cel mai mare investitor în spații de birouri din România după valoarea de piață și suprafața închiriabilă brută — să își consolideze poziția lichidității și să își atingă obiectivele de mediu — să aibă un portofoliu comercial de birouri 100% verde. Compania are un portofoliu de investiții imobiliare format din active imobiliare comerciale moderne și eficiente din punct de vedere energetic, prezente în România și Polonia. Aproximativ 90% din portofoliul companiei este format din proprietăți prietenoase cu mediul. În contextul condițiilor de piață nesigure exacerbate de pandemia globală și de războiul recent din Ucraina, investiția IFC va ajuta Globalworth să își continue operațiunile, să livreze proiecte de investiții și să lanseze noi proiecte verzi în România.

„Strategia IFC în România se axează pe promovarea dezvoltărilor verzi, reziliente și inclusive. Ne bucurăm să consolidăm parteneriatul cu Globalworth, dezvoltator de top de clădiri verzi, și ne exprimăm încrederea în sectorul spațiilor de birouri din România la finalul crizei OVID-19″, a adăugat Ary Naïm, IFC’s regional manager for Central and Southeast Europe.

IFC a asistat Globalworth să dezvolte un Cadru pentru „Împrumuturi verzi”, aliniat la principiile privind creditele verzi din 2021 ale Asociației Pieței de Imprumuturi. Conform Cadrului pentru “Imprumuturi verzi, Globalworth va folosi creditele verzi pentru a finanța sau refinanța proiectele eligibile care vor contribui cu precădere la limitarea efectelor încălzirii globale.

DESPRE Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 240 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3.2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2021. Aproximativ 95,9% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 660 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Despre IFC

IFC, membră a Grupului Banca Mondială, este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sprijinirea sectorului privat din piețele emergente. Colaborăm cu peste 100 de țări, valorificându-ne capitalul, experiența și influența pentru a crea piețe și oportunități în țările în curs de dezvoltare. În cursul anului fiscal 2021, IFC a acordat o sumă record de 31,5 miliarde de dolari societăților private și instituțiilor financiare din țările în curs de dezvoltare, mobilizând capacitățile sectorului privat pentru a elimina sărăcia extremă și a stimula prosperitatea comună, în timp ce economiile se luptă cu impactul pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.