„Google pentru IMM-uri”, lansat în România

Google a lansat în România un site cu instrumente şi consultanţă gratuite pentru întreprinderile mici şi mijlocii, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Noua platformă „Google pentru IMM-uri” este disponibilă la adresa www.events.withgoogle.com/google-pentru-imm-uri și are suportul Consiliului Naţional al IMM-urilor şi îşi doreşte să faciliteze şi să susţină digitalizarea afacerilor româneşti, indiferent de industrie.

Principalul scop al proiectului este să susţină companiile din „offline”, afectate de măsurile de distanţare socială şi izolare impuse de pandemia COVID-19, care vor să înveţe cum să activeze online.

Platforma „Google pentru IMM-uri” este organizată în trei secţiuni. Astfel, în prima secţiune, antreprenorii se vor familiariza cu o suită de instrumente Google gratuite, menite să-i ajute să gestioneze relaţia cu clienţii, să administreze un spaţiu online pentru afacerea lor, să descopere interesele consumatorilor şi nu în ultimul rând, să găsească oportunităţi internaţionale, dacă se gândesc la extindere.

A doua secţiune se concentrează pe consultanţa online de care antreprenorii pot beneficia dacă se înscriu pe site. Aceştia au acces la sesiuni individuale de consultanţă susţinute de către traineri specializaţi, prin care vor învăţa cum să utilizeze instrumentele Google, să îşi clarifice nedumeririle privind activitatea online a afacerii lor şi să primească sfaturi despre gestionarea digitală a afacerii în timpuri de criză.

Cea de-a treia secţiune pune la dispoziţia IMM-urilor o listă de servicii şi produse oferite de diverse companii afacerilor care doresc să-şi îmbunătăţească prezenţa online. Resursele sunt diverse, de la opţiuni de vânzare digitală, implementarea plăţilor online şi eficientizarea muncii de la distanţă şi până la iniţiative din partea autorităţilor publice. Google menţionează că va continua să adauge constant resurse în această secţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.