Gratuitatea cu trenul pentru studenți este nelimitată

bilet-trenGratuitatea cu trenul pentru studenți va fi valabilă, începând cu 1 februarie, pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv în perioada vacanțelor universitare, i-a asigurat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe liderii asociațiilor studențești, la întâlnirea pe care a avut-o cu ei la sediul ministerului.

Prevederea a fost aprobată prin OUG nr. 2/2017, prin care Guvernul Grindeanu a modificat Legea educației naționale nr. 1/2011, în a doua ședință după învestirea Executivului.

Iată precizările transmise redacției de Ministerul Transporturilor, într-un comunicat:

“Astăzi, 11.01.2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, împreună cu responsabili din conducerea CFR Călători și Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ai Uniunii Studenților din România (USR) și Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) pentru a discuta normele de aplicare a gratuităților pentru studenți la transportul feroviar”, se arată .

În urma adoptării OUG nr.2/2017 care acordă studenților această facilitate, părțile implicate au convenit o serie de precizări privind conținutul normelor de aplicare. Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România:

  • de stat sau private;
  • la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat;
  • indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă);
  • indiferent de vârstă și naționalitate;
  • pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare;
  • indiferent de operatorul feroviar.

CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online.

În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste biletele gratuite”.

În prezent urmează cursurile unei facultăți circa 500.000 de studenți. Prin aceeași OUG de modificare a Legii educației naționale nr. 1/2011,Guvernul Grindeanu a majorat la 201 lei/lună bursele lunare pentru studenți de la zi, fără taxă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.