Greva de la Metrou se dilueaza: in loc de 16:00, va fi doar pana la ora 12:00

Greva de solidaritate a sindicatelor din transporturile publice – Metrou si RATB, programata, initial, intre orele 4:00 si 16:00, se va desfasura numai pana la ora 12:00, potrivit liderului sindical Ion Radoi, presedintele Conventiei Nationale a Transportatorilor din Romania.

Argumentul sefului sindicalistilor este cel putin hilar: el sustine ca decizia de a reduce greva a fost luata in urma solicitarii primite din partea Fundatiei \”Salvati-va Ingerii\”, care organizeaza un concert umanitar in data de 1 iunie, in Piata Constitutiei, avand ca scop strangerea de fonduri pentru construirea noului Spital “Marie Curie”.

Motivul nu poate fi, insa, decat altul: esecul inregistrat de greva profesorilor, care nu i-au ascultat pe liderii sindicali si s-au prezentat, luni, la cursuri – dar, mai cu seama, au asigurat buna desfasurare a examenului de bacalauteat. Din aceasta cauza, ei au fost catalogati drept \”sabotori\” de catre liderii lor.

Si la capitolul functionari publici s-a esuat in intentia de a bloca serviciile publice: liderii de sindicat au recunoscut ei insisi ca, in Bucuresti, au fost in greva doar 1.500 de astfel de bugetari.

RATB anunta saptamana trecuta ca va functiona la capacitatea de 85%. Mai precis, doar o mica parte dintre angajatii din transportul electric (tramvaie si troleibuze) se pregateau de greva, autobuzele circuland normal. In final, angajatii RATB au renuntat la greva de solidaritate programata pentru 1 iunie.   

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.