Greva de la STB a încetat, după 5 zile

Greva șoferilor și vatmanilor de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) a încetat, în 25 ianuarie, după 5 zile de la declanșare.

Astfel, la ora 6.00 se aflau pe traseu 1.287 de autobuze, troleibuze și tramvaie, dintr-un total programat de 1.394, potrivit directorului general Adrian Criț. Acesta a decis, cu o zi în urmă, să angajeze noi șoferi de autobuze, iar un anunț în acest sens fiind publicat pe site-ul STB.

Sindicatul a transmis următorul comunicat: „Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație care au promis că analizează doleanțele salariaților în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte entități, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului”.

Greva ilegală a provocat pierderi zilnice de 4,8 milioane de lei la STB, a declarat directorul general Adrian Criţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.