Grevă la Administrația Străzilor, după ce CGMB a desființat-o

Angajaţii Administraţiei Străzilor au intrat în grevă spontană pe 22 octombrie, după ce instituția le-a fost desființată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), la propunerea primarului Gabriela Firea, urmând ca în 90 de zile să dispară efectiv.

Cei 370 de salariați sunt nemulțumiți de faptul că hotărârea CGMB nu prevede transfeul lor la Companiile Municipale, așa cum li s-a promis. Ei amenință că în următoarele 3 luni nu vor mai executa nicio lucrare din cele programate.

Gabriela Firea se află însă într-o vizită în Japonia.

CGMB a decis și desfiinţarea a altor trei instituţii din subordinea PMB – Administraţia Lacuri Parcuri, a Cimitirelor şi cea a Fondului Imobiliar -, după înființarea, anul trecut, a Companiilor Municipale.

Potrivit proiectului de hotărâre, care s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară a CGMB, în termen de 30 de zile, cele 4 instituţiile ce urmează a fi desfiinţate sunt obligate să declanşeze procedurile de disponibilizare a 1.300 de posturi.
În expunerea de motive a proiectului, justificarea desfiinţării acestor instituţii este evitarea „paralelismului”, în contextul în care există deja companii municipale cu aceleaşi atribuţii. De altfel, atribuţiile instituţiilor ce urmează să fie desfiinţate vor fi preluate de noile companii municipale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.