Grindeanu: 80 de proiecte semnate între România și Turcia

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat, în 31 martie, la finalul Reuniunii de la Istanbul a celei de a 27-a sesiuni a Comisiei Economice Mixte, că a încheiat cu vicepreședintele turc, Fuat Oktay, un Protocol de colaborare și un Plan de acțiuni.
 
Totodată, reprezentanții guvernelor român și turc au semnat „zeci de proiecte concrete care fac parte din acest plan și care vizează mai multe domenii” – în total, 80 de proiecte, precizează ministrul.
 
„Proiectele, care au termene clare de punere în aplicare, vizează promovarea: comerțului reciproc, impulsionarea investițiilor, întărirea cooperării în domenii cheie ale economiei, inclusiv în plan regional, dezvoltarea cooperării la nivelul IMM-urilor, stimularea fluxurilor turistice și schimburile de experiență în diverse domenii. Am certitudinea că prin aceste proiecte vom atinge pragul de 10 miliarde de dolari anual pe care ni l-am propus pentru comerțul bilateral. Semestrial vom evalua evoluțiile și respectarea termenelor stabilite, prin întâlniri la nivel de secretari de stat”, a scris Grindeanu, pe Facebook.
 
Părțile au stabilit ca următoarea Reuniune a Comisiei Economice Mixte să se desfășoare în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.