Grindeanu anunță scumpirea cu 20% a biletelor de tren, de la 1 iulie

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat, în 24 martie, că proiectul de buget pentru compania CFR Călători prevede o creştere cu 20% a preţului biletelor de tren, de la 1 iulie.

Grindeanu a precizat că se așteaptă ca Guvernul să aprobe, „în înțelepciunea sa”, această scumpire a biletelor de tren, ministrul precizând că prețul acestora a rămas neschimbat de 9 ani.

„Apropo de creşterea preţului la bilete, ştiţi că nu a mai crescut din 2013. În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creştere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creştere, din 2013, la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget”, a spus Grindeanu, la conferinţa „Constructor în România”.

Despre celelalte bugete ale companiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ministrul a precizat că au fost aprobate patru, în şedinţa de Guvern din 23 martie. Este vorba despre bugetele Regiei Autonome “Autoritatea Aeronautică Civilă Română”, Companiei Naţionale “Administrația Porturilor Maritime”, Companiei Naţionale „Administrația Porturilor Dunării Maritime” și Companiei Naţionale „Administrația Porturilor Dunării Fluviale” – Giurgiu.

Alte două bugete sunt programate la adoptare pentru şedinţa din 25 martie.

„Au început să fie aprobate bugetele companiilor aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor. Ieri, au fost aprobate patru în şedinţă de Guvern. Mâine, va fi o nouă şedinţă de Guvern şi vom mai avea două bugete aprobate. Bugetele, dacă vorbim de cele din CFR, sunt la Ministerul Finanţelor, iar cel puţin cel al CFR SA a fost avizat, deci trebuie să intre în perioada următoare în şedinţă de Guvern şi să fie aprobate. Au plecat din minister, aşa cum a plecat şi bugetul de la Metrou, care a primit avizele şi de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul Finanţelor. Deci, vor intra în perioada imediat următoare în aprobare la Guvern”, a dat asigurări Sorin Grindeanu.

La conferinţa „Constructor în România” mai sunt prezenţi, alături de reprezentanţi ai mediului de business, Cristian Pistol – director general CNAIR, Ion Simu-Alexandru – director general CFR SA, Mariana Miclăuş – director general Metrorex, George Dorobanţu – director general CNAB. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.