GROAPA UCIDE – campanie inedita a motociclistilor

O campanie inedita de constientizare a pericolului reprezentat de gropile din asfalt a fost demarata, vineri dimineata la ora 2:00, de motociclisti, pe strazile Capitalei. Operatiunea consta in desenarea langa fiecare groapa a profilului unei persoane intinse pe asfalt, similar celor dintr-un accident mortal, si are ca scop constientizarea pericolului reprezentat de gropile din asfalt.

 

Potrivit site-ului motociclism.ro, in acest fel au fost deja marcate circa 70 de gropi importante din toate sectoarele Bucurestiului, folosindu-se un spray cu vopsea nepermanenta. “Campania nu are in vedere victimele deja facute de gropile din asfalt, dar trage un semnal de alarma asupra urmarilor tragice ce pot fi cauzate de acestea”, precizeaza initiatorii, adaugand ca aceasta campanie “nu este a motociclistilor pentru motociclisti, ci se adreseaza tuturor participantilor la trafic, cei afectati de gropi si de carosabilul degradat”.

Motociclistii bucuresteni fac apel si la “fratii” lor din tara: “Campania este simpla, non-agresiva, dar cu un impact puternic. Alatura-te oriunde ai fi in tara si ia cu tine, cand pleci de-acasa, o creta sau o creta cerata ori o vopsea nepermanenta si “daruieste” fiecarei gropi din orasul tau conturul potentialei victimei pe care o asteapta. Astfel, cei ce sunt in masura vor sesiza numarul impresionat al locurilor unde asfaltul este degradat si vor dispune repararea gropilor cauzatoare de victime”. Totodata, sunt oferite si cateva sfaturi pentru a evita conflictul cu Politia: “Este important sa folositi momente ale zilei/noptii astfel incat sa nu deranjati traficul. De asemenea, folositi creta sau vopsea nepermanenta, ca sa nu existe explicatii si dialoguri inutile cu Politia”.

110 strazi plombate si 33 in reparatii, in Bucuresti

In Bucuresti, plombarea gropilor a inceput inca inainte de ultimul val de ninsori, cand primarul general Sorin Oprescu i-a amenintat pe asfaltatori si s-a rastit la ei, enervat ca, la o sedinta anterioara a Comandamentului de deszapezire, a fost inregistrat de unul dintre ei, iar caseta a aparut in presa. “Nici cand castigati licitatiile nu vreti, ba, sa munciti?”, li s-a adresat el, fara menajamente. “Ba, pe mine in genunchi nu ma vedeti. Eu nu vreau sa stau in genunchi in fata voastra si n-o sa ma vedeti vreodata asa”, le-a spus el reprezentantilor firmelor de reparatii stradale. “Cand ii rogi frumos, te imprima”, si-a argumentat Oprescu iritarea, referindu-se la faptul ca a fost ridiculizat la televiziuni ca se roaga de asfaltatori sa astupe gropile. Rezultatul a fost ca in saptamana ce a urmat ultimei deszapeziri au fost plombate 110 strazi. De la jumatatea lunii martie, firmele au trecut deja la refacerea definitiva a asfaltului pe 33 de artere cuprinse in contractele de intretinere multianuala. Strazile cu plombele de urgenta vor ramane asa pana cand vor incepe lucrarile de reabilitare. Potrivit directorului Administratiei Strazilor, Alina Roman, 158 de artere principale din totalul de 498 de strazi administrate de municipalitate se afla in garantia firmelor de asfaltare, iar alte 98 sunt in intretinerea acestora. Programul 2010-2011 prevede reabilitarea a 53 de strazi, alte 54 fiind incluse in programul de reparatii de anul acesta. Pentru 96 de artere s-au organizat deja licitatiile de intretinere a lor, iar pentru inca aproximativ 54 vor fi executate lucrari de reabilitare a liniilor de tramvai.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.