Grupul GEFCO își reînnoiește Comitetul executiv

Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, își reînnoieşte Comitetul executiv prin numirea unui nou membru și alegerea în funcții noi a doi dintre membrii actuali ai acestuia.

“Prin această nouă organizare, grupul GEFCO va beneficia de sinergii mai puternice între diferitele sale domenii de expertiză. Acest lucru va genera o eficiență sporită, ne va permite să accelerăm creșterea pe pieţele cheie și să garantăm performanța subsidiarelor noastre,” a declarat Luc Nadal, Președintele Consiliului de Administrație GEFCO.

Emmanuel Cheremetinski, Vicepreşedinte executiv al diviziei Overland, Logistica vehiculelor finite, Depozitare și ambalaje reutilizabile

Emmanuel Cheremetinski este membru al Comitetului executiv GEFCO din anul 2015, în calitate de Vicepreședinte executiv Overland (OVL). Activitățile sale vor include acum și segmentele Depozitare și ambalaje reutilizabile (WRP) și Logistica vehiculelor finite (FVL).

Emmanuel Cheremetinski va fi responsabil de conducerea funcțională și strategică a activităților OVL, FVL și WRP. El va stabili direcția diviziei, va monitoriza performanța și va oferi suportul necesar subsidiarelor companiei.

După ce a deţinut diferite poziții în industria bancară timp de mai bine de 10 ani, Emmanuel Cheremetinski s-a alăturat SNCF pentru a contribui, începând cu anul 2005, la deschiderea către concurență a pieţei feroviare din Europa. Inițial a deținut poziția de lider al companiilor de cale ferată din Benelux și Italia, dobândind ulterior funcția de director internațional. În 2010, Emmanuel s-a alăturat Comitetului Executiv al grupului Touax, ca Manager pentru logistica bunurilor, pentru a dezvolta sectorul transporturilor fluviale în pieţele emergente (Africa și America de Sud).

Acesta s-a alăturat grupului GEFCO în iulie 2015, fiind responsabil de gestionarea strategică și funcțională a departamentului Overland.

Absolvent al Ecole Centrale Paris, Emmanuel Cheremetinski a obținut, de asemenea, în 1995, o diplomă în economie.

Pierre-Jean Lorrain, Vicepreședinte executiv al CEBAME și EUROMED

Anterior Vicepreședinte executiv pentru zona Europei Centrale, Balcanilor și Orientului Mijlociu (Central Europe, Balkans & Middle East – CEBAME), Pierre-Jean Lorrain a devenit, de asemenea, lider pentru regiunea EUROMED. În noua sa calitate, acesta va conduce performanța integrată a celor două regiuni și va contribui la crearea sinergiilor și construirea unui fond comun de resurse.

Pierre-Jean Lorrain și-a început cariera ca Manager de proiect IT în compania UNILOG. El s-a alăturat grupului GEFCO în 1989 ca Manager de proiect IT, a deţinut diferite funcții în sfera activităților de Logistică pentru vehicule finite și a devenit manager al acestui departament în 2001 în cadrul GEFCO UK. Între 2006 și 2010, acesta a condus departamentul de distribuție de autovehicule din sediul central al companiei GEFCO, fiind apoi numit în 2010 în funcția de Director General al subsidiarei din Italia. În 2013, acesta a devenit Director pentru zona Europei Centrale, Balcani și Orientul Mijlociu pentru grupul GEFCO și s-a alăturat Comitetului executiv al acestuia.

Pierre-Jean Lorrain a absolvit specializarea IT în cadrul Universității Nancy (1982). 

Emmanuel Delachambre, Vicepreședinte executiv GEFCO Franța

Emmanuel Delachambre a fost numit Vicepreședinte executiv al GEFCO Franţa și membru al Comitetului Executiv al Grupului GEFCO.

Emmanuel Delachambre s-a alăturat companiei în 2013 în calitate de Director Adjunct responsabil pentru performanța și dezvoltarea continuă a GEFCO Franţa. În anul 2015, el a fost numit Director General Adjunct al GEFCO Franţa.

Acesta și-a început cariera în sectorul auditului contabil și a deţinut câteva funcții în cadrul FRET SNCF până în 2006, când s-a mutat la VFLI, o importantă companie feroviară, alăturându-se apoi companiei Euro Cargo Rail în calitate de Director General.

Emmanuel Delachambre a absolvit Școala de Afaceri EDHEC în anul 1992.

GRUPUL GEFCO

GEFCO se oferă să proiecteze și să implementeze scheme logistice alături de producători, o sursă de valoare adăugată care consolidează competitivitatea acestora. Performanța pe care GEFCO o oferă clienților se bazează pe experiența dobândită de-a lungul ultimilor 65 de ani, în special în industria automobilelor, unul dintre cele mai complexe și solicitante sectoare. Prezentă în 150 de țări, GEFCO se află în topul celor 10 Grupuri europene. A obținut o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016 și are 12.000 de angajați. Cu peste 300 de afaceri peste tot în lume, GEFCO își dezvoltă activitatea pe cinci continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.