Grupul MOL, două distincţii la Premiile Petroleum Economist

Grupul MOL a primit două distincții la Premiile Petroleum Economist 2018, o prestigioasă competiție anuală care premiază cele mai de succes companii, proiecte și inovații din industria energiei la nivel mondial.

Nico Brunsmann, Managing Director MOL UK

Evenimentul a reunit la Londra companii și manageri de top din industria internațională de petrol și gaze.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

MOL a intrat în competiție la două categorii – „Viitor Lider” („Future Leader”) și “Compania Energetică a Anului -Dimensiune Medie” („Energy Company of the Year – Mid Cap”). Peter Ratatics, Group Consumer Services EVP, a câștigat la categoria „Viitor Lider” („Future Leader”), în timp ce Grupul a fost desemnat învingător la categoria „Compania Energetică a Anului -Dimensiune Medie” („Energy Company of the Year – Mid Cap”).

Ambele distincții reflectă atât leadership-ul profesional existent la nivelul Grupului MOL, cât și succesul companiei și viziunea sa pentru viitor, așa cum este definită în Strategia MOL 2030.

CategoriaCompania Energetică a Anului – Dimensiune Medie” („Energy Company of the Year – Mid Cap”) a fost una deosebit de competitivă, alte trei companii importante fiind nominalizate pentru această distincție. Membrii juriului au fost impresionați de modul în care MOL și-a valorificat poziția de lider de piață, stabilind ritmul pentru o industrie aflată în schimbare. Un alt aspect pentru care Grupul MOL a primit recunoaștere a fost strategia sa de mobilitate orientată spre viitor, care include conceptul de car-sharing, mobilitatea electrică și soluțiile pentru transportul public în orașe.

Rolul lui Péter Ratatics în dezvoltarea și aplicarea planului strategic al companiei MOL de a transforma divizia de retail a companiei într-un furnizor de bunuri și servicii de larg consum i-a adus acestuia premiul la categoria „Viitor Lider” („Future Leader”). Cheia succesului lui Péter Ratatics a fost capacitatea sa de a gândi inovator, precum și viziunea clară asupra viitorului MOL dincolo de comerțul tradițional cu carburanți.

Printre celelalte companii care au primit premii se numără Tesla, care a câștigat premiul la categoria „Inițiativa Anului pentru Energie Mai Curată” („Cleaner Energy Initiative of the Year”) pentru proiectul Gigafactory din Nevada, cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion din lume. Compania Total a câștigat premiul la categoria „Compania Energetică a Anului – Dimensiune Mare” („Energy Company of the Year – Large Cap”), în timp ce ENI a primit premiul la categoria „Compania de Explorare a Anului” („Exploration Company of the Year Award”).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.