Grupul OMV Petrom, profit net în scădere cu 70%

Grupul OMV Petrom a raportat un profit net de 826 de milioane de lei, în primele nouă luni din 2020, în scădere cu 70% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul crizei generate de pandemia de Covid-19, se arată într-un comunicat transmis, în 29 octombrie.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Totodată, veniturile din vânzări au scăzut cu 17%, până la 15,1 miliarde de lei.

Rezultatul din exploatare CCA, excluzând elementele speciale, a fost de 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 47%.

De asemenea, investiţiile au fost şi ele mai mici cu 15%, ajungând la 2,4 miliarde de lei.

În primele nouă luni, contribuţia companiei la bugetul de stat a fost de 7,2 miliarde de lei, inclusiv dividende în valoare de 360 de milioane de lei plătite statului român.

Consecinţele pandemiei Covid-19, amploarea şi durata efectelor asupra economiei nu pot fi estimate într-un mod credibil la acest moment, precizează reprezentanții OMV Petrom, care monitorizează îndeaproape evoluţiile şi evaluează în mod regulat impactul asupra fluxului de trezorerie şi a lichidităţii Grupului.

Pentru 2020, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi 40 dolari pe baril, faţă de 64 de dolari anul trecut.

„Ca urmare a impactului Covid-19, cererea de produse petroliere şi electricitate se estimează a fi sub nivelul înregistrat în 2019, în timp ce cererea pentru gaze naturale este estimată la un nivel similar cu cel al anului 2019, susţinută de industrii mari consumatoare de gaze naturale”, mai spun responsabilii companiei petroliere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.