Guardia Civil din Spania investighează stațiile de inspecție auto (ITV)

Guardia Civil controlează stațiile de inspecție auto (ITV) din Spania, pentru că închid ochii la vehicule cu nereguli tehnice grave, transmite ROADPOL.

sursă foto: Guardia Civil

Polițiștii au reținut 12 persoane după ce au verificat 51 de autovehicule care nu întruneau condițiile tehnice necesare pentru ca raportul emis de inspectori să fie favorabil.

Precizările ROADPOL:

Inspecțiile au fost efectuate la stațiile ITV din Comunitatea Madrid și au început atunci când Grupul de Investigații și Analize (GIAT Central), al Unității de Trafic al Guardia Civil, a primit informații că o stație ITV a dat recenzii pozitive vehiculelor cu caracteristici externe, ceea ce sugerează că numeroase cerințe de siguranță nu sunt îndeplinite și că inspecția nu ar fi posibilă. fi trecută în condiții normale.

Cooperare

Din acest motiv, a început un proces de analiză și investigare a mai multor posturi ITV din Provincia Madrid, solicitând colaborarea Subdirecției Generale de Industrie și Inspecție, care a informat că s-au concentrat și pe aceleași posturi ITV. Continuând cu cercetările, agenții au relevat că gruparea infracțională organizată a trecut de controlul autovehiculelor de vechime considerabilă și deficiențe tehnice grave.

Complot

Proprietarii acestor autovehicule au contactat mai multe firme care, pentru un preț ce se va conveni, vor conduce vehiculele către acele stații ITV și, în colaborare cu tehnicienii stației ITV menționate, care ar închide ochii la controale, ar trece inspecția fără probleme, ajungând chiar pana la schimbarea numerelor de inmatriculare la autovehicule similare aflate in stare mai buna, doar pentru a trece de inspectia tehnica.

Arestări

În timpul operațiunii, au fost arestați membri ai grupului infracțional, pentru presupusele infracțiuni de fals în înscrisuri, corupție privată și apartenență la un grup infracțional. Datorită colaborării cu Subdirecția Generală Industrie și Inspecție, autovehiculele care sunt în vizorul Poliției vor fi chemate la un control extraordinar. Anchetele sunt încă deschise, așa că nu sunt excluse arestări ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.