Guvernul a modificat Codul de Procedură Fiscală

Guvernul Ciucă a modificat prin ordonanță, în ședința din 31 august, Codul de Procedură Fiscală, prin introducerea de noi reglementări de simplificare şi îmbunătăţire a legislaţiei, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Ordonanţa pentru modificarea şi completarea legii 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală adaptează legislaţia la evoluţii internaţionale, proceduri şi bune practici recomandate la nivelul OCDE – care, după cum ştiţi, a eliberat României foaia de parcurs pentru aderare”, a afirmat Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

El a dat câteva exemple: „În primul rând, îmbunătăţirea echilibrului în relaţia dintre contribuabili şi organele fiscale pentru a consolida şi dezvolta creşterea încrederii contribuabililor în administraţia fiscală. Astfel ANAF urmează să publice pe site-ul propriu lista contribuabililor persoane juridice, care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu obligaţii restante. Se introduce posibilitatea restituirii taxei pentru soluţia fiscală anticipată, dacă în astfel de situaţii contribuabilul renunţă la această soluţie, iar pentru constituirea garanţiilor se creează posibilitatea eşalonării creanţelor, precum şi pentru eşalonările succesive. Totodată, va exista posibilitatea eşalonării TVA, a accizelor sau taxelor vamale pentru administrarea care revine Autorităţii Vamale Române”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.