Guvernul baga in faliment si ultimii platitori de taxe si impozite

Refuzand in mod constant plata datoriilor inregistrate fata de operatorii de transport sau compensarea acestor datorii cu cele pe care, la randul lor, operatorii le inregistreaza fata de bugetul de stat, guvernul blocheaza conturile acestor contribuabili, fortandu-i fie sa inchida activitatea, fie sa lucreze numai in sistem cash, lucru ce conduce la disfunctionalitati majore atat la nivelul intreprinderilor, cat si la nivelul incasarilor bugetare – se arata intr-un comunicat FORT remis redactiei.

Federatia Operatorilor Romani de Transport acuza faptul ca guvernul accepta compensarea numai cu societatile comerciale unde statul este actionar direct, discriminand astfel agentii economici privati.

FORT nu este de acord sub nici o forma cu aceasta abordare, deoarece politica fiscala trebuie aplicata in mod unitar si nu discretionar. Continuarea acestei politici conduce in mod direct la 2 lucruri:

1. Falimentarea companiilor cu potential, care au de incasat de la stat anumite sume reprezentand contravaloarea serviciilor prestate

2. Se mentin in viata agenti economici ineficienti, care produc pagube economiei, atat direct, cat si indirect. Direct, prin faptul ca nu realizeaza nici 10% din cat cheltuie si indirect fiindca sunt “parazitate” de firmele clientilor politici.

“Solicitam in continuare acceptarea compensarii, cu atat mai mult cu cat sumele datorate de stat se vor intoarce in procent de 80% tot la buget, salvandu-se insa acele companii serioase si care si-au dovedit rezistenta, chiar si in perioada de criza”, se arata in documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.