Guvernul și-a asumat răspunderea pe legea de abrogare a OUG 51, dar PSD o atacă la CCR

Guvernul Orban și-a asumat răspunderea, în 12 decembrie, pe abrogarea OUG 51/2019, însă PSD a anunțat că o atacă la Curtea Constituțională a româniei (CCR), pe motiv că ordonanța se află pe traseul de adoptare la Parlament.

Concret, OUG 51 a fost adoptată de Guvernul Dăncilă în data de 28 iunie, însă până în prezent aceasta nu a fost aprobată, prin lege, de Parlament, deși sesiunea parlamentară de toamnă a început de trei luni și jumătate.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la asumarea răspunderii în plenul Parlamentului: „Motivul pentru care am decis să ne angajăm răspunderea pe acest proiect de lege este acela că Ordonanţa Guvernului numărul 51, care teoretic a fost adoptată pentru a asigura punerea în practică a Regulamentului 1370, de fapt a creat situaţii negative în domeniul transportului intrajudeţean”.

Ulterior, el a lansat un atac virulent la adresa transportatorilor, acuzându-i că au „pactizat cu președinții de consilii județene” să nu asigure transportul elevilor, pe de o parte pentru că „transportatorii s-au obișnuit să își desfășoarea activitatea fără să facă licitații”, iar pe de alta, pentru că „baronii locali nu vor să dea bani pentru decontarea transportului elevilor”. 

„PSD rămâne prizonierul baronilor roșii, care sunt inițiatorii OUG 51 care a lăsat copiii fără transport pentru școală. Prin OUG 51, nășită de aceși baroni roșii, s-a pactizat cu transportatorii care nu respectă exigențele europene pentru transport, care n-ar putea să rămână în transportul de persoane dacă s-ar organiza licitații. Îi aștept (pe cei de la PSD – n.r.) să meargă la CCR, să explice cum justifică că mențin în trasee companii care nu mai îndeplinesc condițiile de siguranță și lasă copiii în drum, faptul că nu alocă de la buget bani pentru decontarea navetei școlare”, a declarat premierul.

VIDEO. Guvernul Orban a abrogat OUG 51/2019. Licitații pentru trasee, în 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.