GXO sprijină Banca Pentru Alimente

GXO, în calitate de operator logistic în România, sprijină Banca Pentru Alimente prin organizarea de colectări de alimente în toate centrele sale logistice, oferta de servicii de transport gratuite și pregătirea de mici cadouri pentru copii. Inițiativa se încadrează în valorile companiei de a avea un impact pozitiv asupra oamenilor și asupra mediului și se desfășoară în multe țări europene, precum Franța și Marea Britanie.

Colectarea alimentelor va avea loc la toate centrele logistice GXO din România situate în toată țara și va dura anul acesta, în perioada 3-10 decembrie. În plus, în noiembrie, compania a oferit deja serviciile gratuite de transport al mărfurilor ambientale și congelate donate de marii producători sau retaileri din centrele lor de distribuție către depozitul principal al Băncii Pentru Alimente.

De asemenea, GXO va desfășura în rândul angajaților săi campania „Cutia de pantofi” în perioada 10-20 decembrie, care presupune pregătirea de cadouri cu dimensiuni potrivite unei cutii de pantofi, destinate copiilor din orfelinat sau familii sărace.

Luminita Borisov, director HR GXO pentru România: „Suntem încântați să ne alăturăm activităților Băncii Pentru Alimentare. Am mai participat la unele acțiuni sociale, dar de data aceasta avem ocazia să ne implicăm simultan cu toți angajații, indiferent de locație. Aceasta este o inițiativă foarte valoroasă pentru noi. Pe de o parte, îi sprijinim pe cei mai nevoiași în această perioadă specială de Crăciun, pe de altă parte, datorită organizațiilor locale, suntem în legătură cu comunitățile din jurul băncilor pentru alimente din București, Cluj, Constanța, Timișoara și Oradea. În calitate de operator logistic care prestează servicii companiilor de FMCG suntem, de asemenea, conștienți de cât de mare este efortul organizațional și de aceea apreciem și mai mult munca Băncilor pentru Alimente”.

Despre GXO in Romania

GXO operează în România, din 2007, în 8 locații din toată țara. Cu peste 650 de angajați și peste 100.000 m2 de spațiu de depozitare, oferim o gamă largă de servicii logistice precum: depozitare, pregătire comenzi, management complet al retururilor, temperatură controlată (refrigerată, congelată), distribuție locală și co-ambalare. Expertiza noastră deservește clienți din diverse sectoare precum: alimentație și băuturi, retail, industria auto și comerț electronic pentru a oferi servicii de logistica la un nivel ridicat pentru mărci precum: Danone, PepsiCo. Viziunea noastră: crearea unor oportunități care schimbă radical modul de operare pentru cele mai bune companii din lume.

Despre Banca pentru Alimente

Banca pentru Alimente este un program social dezvoltat în România din anul 2016 și este prezent în Băncile Regionale pentru Alimente din Bucuresti, Cluj, Roman, Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta, Craiova si Galati. El a fost creat după modelul Băncilor Alimentare existente în Europa începand de acum 35-40 de ani. Federația Băncilor pentru Alimente din România este o structură națională creată de către Băncile Regionale din Romania  pentru a le reprezenta în raport cu: Federația Europeană a Băncilor pentru Alimente – FEBA, autoritățile statului, presa și companiile dispuse să le susțină în lupta împotriva risipei alimentare. Proiectul este susținut financiar de către companiile: LIDL, METRO, Kaufland, Cargill, FEBA, Kelloggs, PENNY, Auchan, IWA, CHEP, Edenred etc are parteneri logistici pe CHEP Romania si GXO Romania, iar ca partener de mobilitate compania SIXT România. Intreaga rețea de Bănci Regionale a colectat in acest an peste 3.000 de to de produse doar până în 01.12.2021. Activitatea nostra se desfasoara sub sloganul:”Împreună împotriva risipei alimentare, împreună împotriva sărăciei!”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.